Irlandali Ögretmenden Iyilik Dersi Açiklamasi Depremzedeler Için Seferber Oldu

Irlandali ögretmen Ena Larkin, Kahramanmaras merkezli yikici depremlerin ardindan ülkesinde örnek bir dayanisma hareketi baslatti. Depremzedeler için yardim kampanyasi düzenleyen Larkin, çevresindeki bagisçilarin da destegiyle yaklasik 7 bin 500 avro ve çesitli ihtiyaç malzemeleri topladi. Destege ihtiyaci olan depremzedelerin belirlenmesi ve ihtiyaçlarinin temin edilmesi için Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlügü ile iletisime geçen 66 yasindaki Larkin, DEÜ’nün sosyal tesisleri ve yurtlarinda kalan aileler ile birebir görüserek ihtiyaçlari listeledi, Türkiye’ye geldi.

Irlandali Ögretmenden Iyilik Dersi Açiklamasi Depremzedeler Için Seferber Oldu
Irlanda’nin Birr kasabasinda yasayan Ingilizce ögretmeni Ena Larkin, 6 Subat 2023 tarihinde Kahramanmaras merkezli meydana gelen yikici depremlerin ardindan ülkesinde örnek bir dayanisma hareketi baslatti. Depremzedeler için yardim kampanyasi düzenleyen Larkin, çevresindeki bagisçilarin da destegiyle yaklasik 7 bin 500 avro ve çesitli ihtiyaç malzemeleri topladi. Bir dönem ögretmen olarak Izmir ve Istanbul’da da bulunan Larkin, toplanan bagislari ihtiyaç sahiplerine ulastirmak için yillar sonra yeniden Izmir’e geldi. Destege ihtiyaci olan depremzedelerin belirlenmesi ve ihtiyaçlarinin temin edilmesi için Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlügü ile iletisime geçen 66 yasindaki Larkin, DEÜ’nün sosyal tesisleri ve yurtlarinda kalan aileler ile birebir görüserek ihtiyaçlari listeledi. DEÜ temsilcilerinin de destegiyle ihtiyaçlari temin eden Larkin, DEÜ’nün Buca Erkek Ögrenci Yurdu’nda konaklayan depremzedeler ile bir araya gelerek, yardimlarin bir kismini elden teslim etti.

Duygu dolu anlar yasanan bulusmada yardim malzemelerini ailelere teslim eden egitimci Larkin, dayanismasindan dolayi kendisine tesekkür eden depremzedelerle sohbet etti.

Felaketi sosyal medya araciligiyla ögrendigini ve bir seyler yapmaliyim düsüncesi ile harekete geçtigini söyleyen Larkin, “Yaklasik üç günlük sokun ardindan gönül bagi hissettigim ve bir dönem bulundugum Türkiye’ye yönelik bir dayanisma hareketi baslatmaliyim diye düsündüm. Derhal çevreme hareketimden bahsettim ve bölgemde yardim toplamaya basladim. Aslinda Birr, Irlanda’da küçük bir kasaba; ancak hareket sinirlari asti. Bölgemizdeki kiliseden egitim kurumlarina, komsularimdan ögrencilere kadar herkes destek oldu. Ardindan Izmir’e hareket ettim ve yardimlari ihtiyaç sahiplerine Dokuz Eylül Üniversitesi is birliginde tek tek ulastirdim” dedi.



DEÜ’ye tesekkür

DEÜ’nün araciligiyla Izmir’de bulunan depremzedelere ulasan Ena Larkin, ihtiyaçlarin tespiti noktasinda duygusal anlamda yasadigi zorluklara da deginerek, “Birilerinin eksigini, ihtiyacini belirlemek için soru sormak kolay olmadi. Belki de en zoru buydu. Yine de DEÜ’nün destegiyle bu asamalari basariyla geçtik. Dizüstü bilgisayar ihtiyacindan kiyafete, ayakkabiya, nakit yardima ve hatta cep telefonuna kadar insanlara yardimda bulunduk. Is birligi için Dokuz Eylül Üniversitesi ailesine tesekkür ediyorum. Bir kez daha tüm Türkiye’ye geçmis olsun diliyorum” diye konustu.

Yardim hareketiyle ilgili konusan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ise sunlari kaydetti:

“Depremin ilk anindan itibaren farkli sosyal sorumluluk çalismalariyla felaketin yaralarini sarmaya özen gösteren DEÜ olarak, sevgili Ena Larkin’in bu hassas hareketini duyunca bizler de açikçasi oldukça memnun olduk. Üniversitemiz birim ve daire temsilcilerini kendisiyle bulusturarak, yardimlarin belirlenmesi, temini ve teslimi noktasinda hemen bir planlama yaptik. Türkiye’ye yönelik yogun bir aidiyet hisseden Ena’ya, bizler de DEÜ ailesi olarak katkilari ve bu yardimlarin ulastirilmasi için üniversitemize duydugu güvenden ötürü tesekkür ediyoruz. Ülkesinde baslattigi dayanisma ve ülkemize yönelik düsünceli hareketinden dolayi minnettariz.”
Kaynak: İHA