Iletisim Baskanligindan Usak'ta Suriyelilerin Türk Vatandasini Biçaklamasi Haberlerine Yalanlama

Iletisim Baskanligi Dezenformasyonla Mücadele Merkezi “Usak’ta Suriyeliler Türk vatandasini biçakladi” iddialarini yalanladi.

Iletisim Baskanligindan Usak'ta Suriyelilerin Türk Vatandasini Biçaklamasi Haberlerine Yalanlama
Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medyada paylasilan görüntüler üzerine “Usak’ta Suriyeliler Türk vatandasini biçakladi” iddialarinin gerçek olmadigini açikladi.

Olayin geçtigimiz subat ayinda Aydin’in Efeler ilçesinde meydana geldigi ve olayda ismi geçen sahislarin Türk vatandasi oldugu belirtildi.

Iletisim Baskanligindan konu ile ilgili yapilan açiklamada, “Iddiaya konu görüntülerdeki olay Aydin’in Efeler ilçesinde, geçtigimiz Subat ayinda yasanmistir. Olayin hapisten yeni çiktigi tespit edilen T.E. ile uyusturucu ve diger suçlar olmak üzere çesitli sabikalarinin bulundugu ögrenilen A.Y. arasinda meydana gelmistir. Emniyet Müdürlügü ekipleri, süpheli T.E.’yi kisa sürede yakalayarak gözaltina alirken yaralanan A.Y. hastaneye kaldirilmistir. T.E. çikartildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmis, Yaralanan A.Y. ise tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetmistir. Olaya karisan sahislar Suriye uyruklu degildir. Görüntüler daha önce de ‘Istanbul’da öldürülen Suriyeli’, ‘Suriyeli sahis bir Türk vatandasini öldürdü’ iddiasiyla paylasilarak provokasyon yapildigi tespit edilmistir” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA