Il Genel Meclisi Haziran Ayi Toplantisi Yapildi

Karabük Il Genel Meclisi Haziran ayi toplantilarinin ilki Il Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen baskanliginda yapildi.

Il Genel Meclisi Haziran Ayi Toplantisi Yapildi
Geçen yil altyapi çalismalarinin tamamlanmasina ragmen mevsim sartlarindan dolayi asfaltina baslanmayan köylerde çalismalarin basladigini belirten Baskan Sözen “Merkez Kayi Köyümüzde 1.4,Yenice Yeniköy Köyümüzde 1.1 ,Safranbolu Karit-Navsaklar Grup Yolunda 2.7 ve Eskipazar Dogancilar Köyümüzde 1.5 kilometre olmak üzere toplamda 6.7 kilometrelik yolumuzda asfalt çalismamiz tamamlanmistir. Asfalt yapiminin yani sira yol genisletme, ve malzeme serimi ile köy yollarimiz asfalt serimine hazir hale getiriliyor. Yol Medeniyettir anlayisla milletimize güvenli ve konforlu yollar kazandirmaya devam ediyoruz. Her yil oldugu gibi bu yilda belirledigimiz hedefler var. Bu hedeflerimize ulasmak, hatta hedeflerimizin üzerine çikmak için azim ve gayretle çalismalarimizi sürdürecegiz” dedi.

“Geçtigimiz günlerde ilimizde etkili olan saganak yagis nedeniyle meydana gelen sel afeti sonrasi Merkez, Safranbolu, Eskipazar, Eflani ve Ovacik ilçelerimizde ulasima kapanan ve hasarli yollarimiz Il Özel Idaremizin aninda müdahalesi ile ulasima açilmistir” diyen Sözen, “Bunun yani sira zarar gören içme suyu isale hatti ve tarimsal sulama hatlarinda gerekli çalismalar baslatilmistir. Yeni afetlere, sel baskinlarina güçlü makine parkimiz ve personelimiz ile hazirlikliyiz” ifadelerini kullandi.

Sözen, “Vatanimizin birligi ve bütünlügü için canlarini veda eden kahraman sehitlerimizin ebedi istirahatgahlari Il Genel Meclisinin katkilariyla Karabük merkez ve ilçelerinde bulunan sehit mezarlarinda Karabük Il Özel Idaresi tarafindan yenileme ve bakim çalismalarina baslandigini aktaran Baskan Sözen “2023 yilinin ilk çeyreginde 5 adet sehit mezari yeniden yapilmistir. Üç adet sehit mezarinda da bakim çalismalari yapilarak bayrak direkleri yenilenmistir.2023 yili içerisinde sehit mezarlari yenileme ve bakim çalismalari devam edecektir” diye konustu.

Tamamlanan ve devam eden projelerden bahseden Baskan Sözen “Eskipazar ilçemizde bulunan Hadrianopolis Antik kentinde idaremizin ihalesini yaptigi Hamam A restorasyonu çevre düzenlemesi ve seyir terasi yapim içi çalismalarina baslandi. En kisa sürede tamamlanarak vatandaslarimizin hizmetine sunulacaktir.2022 yilinda idaremiz tarafindan ihale ve sözlesmesi tamamlanarak yapimina baslanan ve 16 köyümüzün ulasimini ilgilendiren Safranbolu Degirmencik köyü köprüsü ulasima açilmistir. Yine 2022 yilinda Yenice Ilçemizde meydana gelen sel afetinde kullanilamaz hale gelen Güney-Tir Köyü köprüsü ihalesi idaremiz tarafindan yapilmis ve tamamlanarak vatandaslarimizin hizmetine sunulmustur. Ayrica Seker Kanyonunda istinat duvari yapimi ve mesire alaninda çevre düzenlemesi çalismalari devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA