Hazro Içme Suyu Sistemi Yenileniyor

Diyarbakir Su ve Kanalizasyon Idaresi Baskanligi (DISKI) Genel Müdürlügü, yatirim seferberligini sürdürüyor, Hazro ilçe merkezi içme suyu temin ve dagitim sistemleri elden geçirilip, yenileniyor.

Hazro Içme Suyu Sistemi Yenileniyor
Merkeze uzak ilçelerin yillardir biriken sorunlarini birer birer çözen DISKI, son olarak Hazro, depolarini yeniliyor. Depolar; boru tesisatlari pasli, sizdirmazlik özelligini yitirmis depolarda bakim onarim çalismalari baslatildi. Depolarda bakim onarim çalismalarinin yani sira, güvenlik saglanarak etraflari da korumaya aliniyor. Depolarin iç ve dis yapilarindaki elektrik tesisatlari da yenileniyor. Su depolarinin bakim-onarimi çerçevesinde iç-dis cephe boyama, vana degisimleri, yalitim, demir aksamlarinin yenilenmesi, deponun disaridan gelecek tehlikelere karsi ihata tel ile çevrilmesi ve su deposu içi temizligini gerçeklestiriyor. Yeni sebekeler dösenirken, scada sistemiyle 24 saat takip edilmesini gerçeklestiriliyor.

DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi ve yetkilileri devam eden çalismalari yerinde inceleyerek teknik ekipten bilgi aldi. Su depolarinin yani sira terfi hatlari ve kuyularin bakimini da kapsayan çalismalarda Hazro merkezde depolar yenileniyor. Projenin tamamlanma asamasina geldigini belirten DISKI Genel Müdürlügü yetkilileri, amaçlarinin hijyen, güvenirlik ve kalite unsurlarini saglayarak vatandaslara saglikli ve kesintisiz su vermek oldugunu söyledi.



DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi ve ekipleri depo inceleme çalismalarinin ardindan Hazro Kaymakami Salih Sak ile toplanti yapti.

Toplantida 24 saat kesintisiz içme suyu saglamak amaciyla yapilacak çalismalar hakkinda görüsüldü.
Kaynak: İHA