Everest Dagi'nda Mahsur Kalan Dagci Son Anda Kurtarildi

Nepalli dagci Gelje Sherpa, Everest Dagi’nin “ölüm bölgesi” olarak adlandirilan bölgesinde Malezyali bir baska dagciyi iplere tutunmus halde beklerken kurtardi.

Dünyanin en yüksek dagi olarak adlandirilan Çin-Nepal sinirinda bulunan Everest Dagi’nda Nepalli bir dagci son anda kurtarildi. Nepalli dagci Gelja Sherpa, Everest Dagi’nda sicakligin eksi 30 derece oldugu ve “ölüm bölgesi” olarak adlandirilan bölgesinde Malezyali bir dagciyi iplere sikica tutunmus ve yorgun haldeyken buldu. Sherpa, yardim bekleyen dagciyi 6 saat boyunca çalisarak deniz seviyesinden yaklasik 8 bin 500 metre asagi çekerek kurtardi.

Gelja Sherpa sosyal medya hesabinda paylastigi açiklamada, “Dagin zirvesinde tehlikede ve kurtarilmayi bekleyen bir adam gördüm, yapilacak tüm islerimi birakip onu kurtarmaya gittim. Daha sonra onu bölgede bulunan yardim ekiplerinin yanina götürdüm. Durumun iyi olmasina seviniyorum” dedi.

Nepalli turizmci Bigyan Koirala da bu tür kurtulus nadir görüldügünü ifade ederek, “Dagcilari o yükseklikten kurtarmak neredeyse imkansiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA