Erzurum'un Mutfak Lezzetleri Tadima Çikti

Erzurum’un unutulmus mutfak lezzetleri, Yakutiye Kent Merkezinde vatandaslarin tadimina sunuldu. Yogun ilgi gören yemekler kisa sürede tüketildi.

Erzurum'un Mutfak Lezzetleri Tadima Çikti
Erzurum bulgur çorbasi, Erzurum su böregi, Erzurum tarhun serbeti ve Erzurum un helvasi; usta ellerde vatandaslarla bulustu. Erzurum Büyüksehir Belediye Baskanligi, Erzurum Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Erzurum Ticaret Borsasinin destegi ile sehrin en islek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi Yakutiye Kent Meydani’nda ikram edilen lezzetler kisa sürede tükendi.

Erzurum Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Cemal Almaz, yapilan programin özellikler Erzurum’un unutulmus ya da çok begenilen lezzetlerini halkla bulusturmayi hedefledigini dile getirerek, “Cumhurbaskanligi himayesinde ve Bakanligimizin direktifleriyle paydas kurumlarimizla Erzurum lezzetlerini halka sunduk. Karsilastigimiz ilgi ve halkimizin begenisi görülmeye deger. Geçmis yillarda da benzeri etkinlikleri yapmistik. Erzurum mutfak lezzetlerini tanitmaya ve insanlarimizla bulusturmaya devam edecegiz” dedi.

Vatandaslar zaman zaman ikram edilen su böregi, tarhun serbeti, un helvasi ve bulgur çorbasini almak için uzun kuyruklar olusturdu. Erzurum mutfaginin lezzetlerini tadan vatandaslar memnuniyetlerini dile getirdi.
Kaynak: İHA