Depremde Evsiz Kaldi, Oglunun Tedavisi Için Ailesiyle Adana'ya Yerlesti

Sanliurfa’da deprem sonrasi kirada oturdugu evden çikarilinca ailesi ile 3 ay bir dügün salonunda yasayan Ibrahim Çatak, oglunun tedavisi için geldigi Adana’da depremzedeler için kurulan konteyner kente yerlestirildi. Çatak, ”Bütün imkanlarimiz var, saray gibi benim için” dedi.

Depremde Evsiz Kaldi, Oglunun Tedavisi Için Ailesiyle Adana'ya Yerlesti
6 Subat’ta yasanan Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan birçok vatandas AFAD tarafindan kurulan konteyner kentlere yerlestiriliyor. Konteyner kente yerlestirilen ailelerden birisi de Çatak ailesi oldu. Ibrahim Çatak, esi ve 5 çocuguyla birlikte Sanliurfa’da kirada oturdugu evden ev sahibi tarafindan çikarildi. Ailesiyle birlikte disarida kalan Ibrahim Çatak, yaklasik 3 ay bir dügün salonunda yasadi. Daha sonra dogustan epilepsi hastasi olan oglu Aslan Çatak’in (12) tedavisi için Adana’ya gelen Çatak, müracaat ettigi AFAD tarafindan konteyner kente yerlestirildi.

Ibrahim Çatak, ”Il il gezdim çocugumun hastaligi için. Burada çocugun hastaligina derman bulundu. Ameliyati yapilacak. Sanliurfa’da kiraciydim, ev sahibinin oturdugu ev hasar alinca beni çikartti, kendi oturdu. Çocugum epilepsi hastasi, kulak arkasinda kist mevcut. Özel bir hastanede tedavisi yapilacak. Hayrina bir tane evladima akülü sandalye istiyorum. Yapandan Allah razi olsun, yapmayandan da razi olsun. Aslan su anda yürüyemiyor. Yürümesi dengesiz, destekli yürüyor” dedi.

Kaynak: İHA