Çocuklar Sabun Yapiminin Inceliklerini Ögreniyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Hamam Müzesi’ndeki sabun atölyesinde çocuklar için sabun yapiminin incelikleri ögretiliyor.

Çocuklar Sabun Yapiminin Inceliklerini Ögreniyor
Gaziantep’in geleneksel meslekleri arasinda önemli bir yeri olan sabun yapimi, Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi egitici etkinliklerle gelecege tasiniyor. Bu çerçevede Hamam Müzesi’nde, 7 ila 14 yas araligindaki çocuklar, yetkililer esliginde sabun yapim sürecinde hem kullanilan malzemeleri ögreniyor hem de edindigi bilgi ve tecrübe sayesinde kendi sabunlarini tasarliyor. Gazi sehrin tarihini, kültürünü ve geleneklerini koruyarak gelecek kusaklara tasimak için hamamlar gibi kullanimi geçmise dayanip unutulmaya yüz tutan kildanliklar da sabun yapiminda kullanilarak çocuklarin hafizasinda yer tutmayi hedefliyor. Haziran ayinin son haftasina kadar Çarsamba ve Persembe günleri düzenlenecek etkinlige katilmak isteyen ziyaretçiler 0 507 449 30 03 numarasini arayarak detayli bilgiye ulasabilir.

Yenilikçi dokunuslarla müzenin insanlarla etkilesime geçmesini hedefleyen ve “Yasayan Müzeler” çalismasini yürüten Büyüksehir, özellikle çocuklar için inovatif dokunuslarini diger müzelerinde de sürdürecek.
Kaynak: İHA