CHP'li Sevigen'den Kiliçdaroglu'na Elestiri Açiklamasi 'Istifa Et Bir Baskasi Gelsin, Babasinin Çiftligi Degil Ki'

Devlet eski Bakani ve 23’üncü Dönem CHP Milletvekili Mehmet Sevigen seçimlerde ortaya çikan tablo sonrasi Millet Ittifaki’nin Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu’na tepki göstererek, “Topluma nasil çikacak merak ediyorum, ben utanirdim. Istifa et bir baskasi gelsin, babasinin çiftligi degil ki. Istifa etmezse yerel yönetimlere giderken bir seçenek sunmak lazim” dedi.

CHP'li Sevigen'den Kiliçdaroglu'na Elestiri Açiklamasi 'Istifa Et Bir Baskasi Gelsin, Babasinin Çiftligi Degil Ki'
Cumhurbaskanligi ve 28’nci dönem Milletvekili seçimlerinin sonuçlarini degerlendiren Devlet eski Bakani ve 23. Dönem CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, ortaya çikan tabloya iliskin konustu.

Cumhurbaskanligi seçiminde 2’nci tur sonuçlari sonrasi Millet Ittifaki’nin Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu’nun istifa etmemesine de tepki gösterdi. Devlet eski Bakani ve 23. Dönem CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, “1’inci tur sonuçlandiktan sonra 2‘nci turun sonucu zaten basindan beri belliydi. Yüzde 1’e yakin oylari olan 4 siyasi partiye 40 tane milletvekili verdik. Bu CHP tabaninda büyük kirginlik olusturdu. 1’inci tur da 2’inci tur da çok basarisiz, burada bir basari yok ki basarinin ölçüsü nedir; kazanmaktir. Kendi aralarinda anlasmadilar, 9 tane birbirine benzemeyen olusum, birbirinden intikam almaya, önüne geçmeye çalisan bir olusuma kimse oy vermedi. Burada en büyük yenilgi Kemal Bey’in, sunu anlamadi; toplumun Kemal beye güveni yok, bunun farkinda degil. 13’üncü oldu, Atatürk’ten çok CHP’nin basinda genel baskanlik yapiyor, Kemal Bey’in hiç umurunda degil, zerre kadar yüzü kizarmiyor. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaslarinin kurdugu o parti tamamen gitmis yerine FETÖ’cülerin cirit attigi, Türkiye’nin ulusal birliginden yana olmayan insanlarin halay çektigi bir parti haline geldi. Simdi yine gitmiyor, önümüzde yerel seçimler var. Ankara ve Istanbul’da kesin kaybederiz, Izmir’de biliyorsunuz yüksek oy aliyoruz. Insanlara bakis açiniz farkli, Tayyip Bey birinci seçimden sonra direkt Hatay’a deprem bölgesine gitti, bizimki Babala TV’ye gitti. 3-5 kurus yardim edenler o insanlarin basina ne kadar kaktilar, neler söylediler. Bunlara karsi bir etten duvar, zirh olmazsan o insanlari korumazsan arastirip bu insanlar CHP’li midir, degil midir diye ya da CHP’li degildir bunlar diye söylemezsen onlari koruyamazsan onlar da sana oy vermiyorlar. Seçimi ondan kaybettik yoksa 1 milyon 200 bin oy aradaki fark büyük degil ki" dedi.



“Istifa et bir baskasi gelsin, babasinin çiftligi degil ki”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin is birligi yaptigi partilerle ilgili konusan Sevigen, "6’li masa dediginiz o grup, 40 haramiler, siyasi siginmacilar diyorum ben onlara, biz siyasi siginmacilari gönderecegiz ya esas onlar siyasi siginmaci onlari atmak lazim. Duyuyorum ki simdi arkadaslar yeni planlar yapiyorlarmis; Besiktas’i Meral Hanim alsin, uzlasalim, Çatalca’yi Ali Babacan’a verelim, sifir oylari yok ya. Bizim bütün il, ilçe binalarimiz gözyasiyla doluydu, Kemal Bey gitti hemen o aksam sicak yataginda yatti. Yarin da çikmis, ‘zafer, kazandim’ neyi kazandik, bütün insanlarin umudu gitti, bu kadar yaklasmamistik. Hiç olmazsa belediyeyi kaybetmeyelim. Bak ben uyariyorum simdi Gürsel’in, Ilhan Cihaner’in sesi çikmaya baslamis. Bir tane isçi, köylü, sendikaci yok böyle liste olursa oy vermezler. Biz halk partisiyiz ya, çok yalan söylüyor yapamayacagi isleri vaad ediyor. Sen bu IHA’larla SIHA’larla ne ugrasiyorsun sen Cumhurbaskani adayisin, diyorsun ya ‘Ben cumhurbaskaniyim’. Zafer Partisi’nin Genel Baskani aliyor eline bir kagit geliyor, destek verecek ya ‘anayasanin ilk 4 maddesini degistiremezsin’ diye CHP genel baskanina bildiri imzalatiyor, bu ne kadar aci. Demek ki diyor ki ‘anayasanin ilk 4 maddesini ben senden daha iyi korurum’, Kemal Bey’in sirf bu yüzden bile istifa etmesi gerekir. Ali Babacan, HDP degistirmek istiyor ve bunlara da dur demiyorsun, degistiremeyecegim de demiyorsun. Sesler yükseliyor yavas yavas ümit ederim birakir ama birakmaz. CHP’ye çökmüsler, Kemal giderse onlarin siyasi hayati biter diye düsünen var. Topluma nasil çikacak merak ediyorum, ben utanirdim, her tarafimda yaralar çikar. Istifa et bir baskasi gelsin, babasinin çiftligi degil ki ona verilmedi ki tapusunda degil ki. Türkiye’nin gelecegi için Kemal Bey’in istifa etmesi gerekir. Istanbul’daki bu Canan o koltukta nasil oturuyor ben merak ediyorum. Kemal Bey eger istifa etmezse yerel yönetimlere giderken bir seçenek sunmak lazim. Bu konuda ben çok ciddi bakiyorum yeni kurulacak parti de ne Mustafa Sarigül’ün ne Muharrem Bey’in partisine benzer. Çünkü bu partiler kuruldugu zaman ölü dogmamasi lazim, simdi toplumdan bir talep var. Kemal Bey diretirse ‘Ben yine olacagim’ derse zannediyorum çok ciddi bir parti kurulur” diye konustu.



“Belediye baskanlarimizi itibarsizlastirdilar”

14 Mayis gecesi IBB Baskani Ekrem Imamoglu ve Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in sonuçlara iliskin açiklamalariyla ilgili konusan Sevigen, sözlerini söyle sürdürdü: “Açiklama ne kadar yanlisti belediye baskanlarimizin itibarlarini kirdilar, itibarsizlastirdilar, kendileri cesaret edemediler. Biraz sonra gerçek ortaya çikacak. On dakika evvel kazandik dediginiz zaman bes dakika, 1-2 saat sonra çikiyor. Ekrem Bey’in bu cezayi onaylanacak ya da onaylandi ya da onaylanmadi böyle dedikodular var. Ekrem Bey, ‘beni koruyun, kollayin böyle bir yasak gelebilir, hazir olun’ Istanbul’daki seçmene bunun mesajini verdi".

“Tek adamlik, diktatörlük bu degil mi”

CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu’na yönelik açiklamalarini sürdüren Sevigen, “Alkislatiyor kendini tek adamlik, diktatörlük bu degil mi, Kemal Bey halki unuttu, 4 tane adama sirf kendini aday yapmak için sarildi. Su gelsin diye bir iddiamiz yok ama Kemal Bey giderse yeni bir kan, yönetim gelir. Yalniz Kemal Bey de yetmez o yönetimin de degismesi lazim. Ama maalesef bunlar partiye çöktü, kalkmiyorlar, kalkmalari için çaba sarf edecegiz, ugrasacagiz ama kalkmadiklari zaman bildigim için söylüyorum duygusal olarak bölünmüs zaten, fiziksel olarak da bölünerek ciddi bir parti çikar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA