Sarigöl'de 'Fikirler Bulusuyor' Yarismasi

Sarigöl Ilçe Milli Egitim Müdürlügünce lise ögrencilerine yönelik "Fikirler Bulusuyor" adli münazara yarismasi düzenledi.

Sarigöl'de 'Fikirler Bulusuyor' Yarismasi
Ögrencilerin kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, özgüven ve medeni cesaret kazanmalari amaciyla düzenlenen yarisma, Sarigöl Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezinde yapildi. Ilçedeki 4 okulun katildigi yarismada ögrenciler, kura ile belirlenen konulari savunarak en iyi puani almaya çalisti.

Sarigöl Milli Egemenlik Çok Programli Anadolu Lisesi ve Sarigöl Anadolu Imam Hatip Lisesi arasinda "Ilk insanlar mi daha mutlu yoksa günümüz insanlari mi?" konusunda yapilan münazarada günümüz insanlarinin daha mutlu oldugunu savunan Sarigöl Milli Egemenlik Çok Programli Anadolu Lisesi finale katilmaya hak kazandi.

Sarigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sarigöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi arasinda yapilan "Ülkenin kalkinmasinda tarim mi sanayi mi ön planda tutulmalidir?" konulu münazarada ise ülkenin kalkinmasinda tarimin önde tutulmasi gerektigini savunan Sarigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi rakibinin tezini çürüterek finale katilmaya hak kazandi.

Final turunda yapilacak münazarada Sarigöl Milli Egemenlik Çok Programli Anadolu Lisesi ve Sarigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "Çocugun egitiminde aile mi önemlidir, okul mu?" konusunda birbiriyle yarisacak.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Cezmi Yildirak, "Yarismanin, ögrencilere kendilerini ifade etmeleri konusunda büyük katki sagladigini belirterek, yarismaya katilan bütün idareci, ögretmen ve ögrencilere tesekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA