Ordulu 90 Yasindaki Esnaftan Geri Dönüsüme Katki

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yasayan 90 yasindaki Ihsan Yildirak, örnek kisiliginin yani sira topladigi ve biriktirdigi plastik kapak ve atik malzemelerle geri dönüsümün önemine dikkat çekiyor.

Ilçenin Örencik Mahallesi’nde 1966 yilindan bu yana bakkal isletmeciligi yapan ve Ihsan Yildirak, kendisinden sonra çevresine ve sehir merkezine açilan onca büyük marketlere ragmen ayakta kalmayi basardi. 90 yasindaki Ihsan Yildirak, geri dönüsüme sagladigi katki ile de örnek davranis sergiliyor. Fatsa Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürü Derya Özcan Atesli, Ihsan Yildirak’in bakkalina giderek biriktirdigi plastik kapaklari geri dönüsüme kazandirmak üzere teslim aldi.

Insanliga, çevreye, dünyaya, gelecek nesillere birakilabilecek en güzel mirasin saglikli yasanabilir bir çevre oldugunu belirten Ihsan Yildirak, “1960 yilinda terzilik yapmaya basladim, 1966 yilinda motosiklet ile kaza geçirdim, sonra isyerimi bakkala çevirdim. Karinca kararinca ekmek parasi aliyorum Allah bereket versin. 60 seneden beri bakkal olarak hizmet ediyorum vatandasa. Ben bu plastik kapaklari burada müsteriye verdigim sulardan ve kendi içtigimiz içeceklerden biriktirdim. Ben bu kapaklari birisine faydali olmak için topladim. Geri dönüsümü isittim onun için topladim. 1 yildan beri biriktiriyorum Bir seye yararli olmak için Fatsa’da belediye görevlilerine rica ettim geldiler ve onlara teslim ediyorum. Bu kapaklar çöp degil geriye dönüsüme kazandirmak lazim Fatsalilara örnek olsun” dedi.

Fatsa Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürü Derya Özcan Atesli ise yaptigi açiklamada, “Ihsan amcamizin kapaklari geri dönüsüm için topladiklarini ögrendik. Aslinda belediyeye kendisi bir sekilde ulastirmak istedi ama biz gerçekten örnek bir davranis oldugu için biz kendisini ziyaret etmek istedik. O yüzden kendimiz geldik, hem onu ziyaret ettik elini öptük hem de biriktirdigi geri dönüsüm malzemelerini teslim aldik. Simdi onlari geri dönüsüm tesisine gönderecegiz ve biriktirme amaci yerine ulasmis olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA