Kökünü Kurutma Operasyonunda 79 Tutuklama

Afyonkarahisar’da uyusturucu saticilarina yönelik polis ve jandarma tarafindan gerçeklestirilen kökünü kurutma operasyonunda gözaltina alinan 112 süpheliden 79’u tutuklandi.

Kökünü Kurutma Operasyonunda 79 Tutuklama
Afyonkarahisar’da uyusturucu ve uyarici madde ticareti yapmak ve kullanmak suretiyle ve torbaci olarak tabir edilen sokak saticilari ile etkin mücadele edilebilmesi amaci ile Afyonkarahisar Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Afyonkarahisar Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ile Afyonkarahisar Il Jandarma Komutanliginca geçtigimiz 5 Mayis ta ‘Kökünü Kurutma’ operasyonu yapildi. Operasyonu gerçeklestiren kolluk güçlerini ise Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi ugurladi. Jandarma komando, özel hareket polis ile helikopterlerinde kullanildigi operasyonda 112 kisi gözaltina alindi.

Operasyonda çok sayida silah da ele geçirildi

Gerçeklestirilen operasyonda narkotik köpeklerinin de kullanildigi aramalarda metamfetamin ve esrar basta olmak üzere degisik türlerde uyusturucu maddeler ile 7 adet hassas terazi, 7 adet ruhsatsiz tabanca ve 7 adet ruhsatsiz tüfek ele geçirildi.

Gerçeklestirilen operasyonda yakalanan 112 kisiden 9’u emniyetteki ifadelerinin ardindan serbest birakilirken, 4’ü ise savcilik sorgularinin ardindan serbest birakildi. Mahkemeye çikarilan sahislardan 18 sahis adli kontrol karari uygulandi, 79’u ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA