Eski Besiktas Belediye Baskani Murat Hazinedar Hakim Karsisinda

Besiktas Belediyesi’ne yönelik ‘rüsvet’ ve ‘irtikap’ suçlarina iliskin aralarinda eski Besiktas Belediye Baskani Murat Hazinedar’in da bulundugu 17 sanigin yargilanmasina baslandi.

Besiktas Belediyesi çalisanlarinin ‘irtikap’ ve ‘rüsvet’ suçlarini isledigi iddiasiyla aralarinda eski Besiktas Belediye Baskani Murat Hazinedar’in da bulundugu 17 sanigin yargilanmasina baslandi. Istanbul 31. Agir Ceza Mahkemesi’nce görülen durusmaya tutuklu sanik Murat Hazinedar Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla baglanirken, bazi tutuksuz saniklar ile aralarinda Hüseyin Avni Sipahi’ni de bulundugu bazi tutuklu saniklar durusmada hazir bulundu. Mahkemeye taraflarin avukatlari da katildi.



"Ben kaçaklara izin vermeyerek rant kapisini kapattim’’

Durusmada savunma yapan sanik Murat Hazinedar, "Tam 7 yildir FETÖ suçlamalarina maruz kaldim. Hakkimdaki MIT, MASAK raporlari temiz. Bankamatik memurluguna izin vermedim. Hiç bankamatik çalisanimiz olmadi, mesai ranti ekonomisi vardi belediyede, bunlari durdurdum. Ben kaçaklara izin vermeyerek rant kapisini kapattim. Kentin menfaati için çalistim’’ seklinde konustu.



"Benim asagidakilere talimat verme, sunu yapin bunu yapmayin deme lüksüm yok’’

Sanik Hüseyin Avni Sipahi ise savunmasinda, "Rüsvet iddialarinin ve diger iddialarin tamamini reddediyorum, bize karsi itibar suikasti yapilmak istendigini düsünüyorum. Ben vatansiz degilim, esimi, çocuklarimi, bayragimi birakip gidecek halim yok. Vakiflar kimseyi ise aldirmadi, vakfa kimseyi aldirmadim. Yapilan bagislarin hepsini hayirseverlerin yaptigini düsünüyorum. Benim görevim baskan beyin verdigi danismanlik üzerine imar konularina sehrin otoritesini koymus oldugu huzurlu bir kent olusturmak için bana gelenleri degerlendirmekti. Biz Allah’tan baska kimseden korkmayiz. Dogru bildigini yapiyorsan ve haksizlik yapmiyorsan korkacak bir seyiniz yoktur. Ben Besiktas Belediyesinin imar danismaniyim. Benim asagidakilere talimat verme, sunu yapin bunu yapmayin deme lüksüm yok. Ben kimseyi zorlamadim, yönlendirmedim ve öyle bir sorumlulugum, yetkim, kastim da yoktur. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim" seklinde konustu.

Alinan savunmalarin ardindan mahkeme, sanik Hazinedar’in savunmasinin devam edebilmesi için durusmayi yarina erteledi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, süpheli Murat Hazinedar’in "irtikap suçuna tesebbüs etmek", "irtikap", "rüsvet" ve "görevi kötüye kullanmak suçlarindan toplamda 70 yil 6 aydan 154 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi. Süpheli Hüseyin Avni Sipahi’nin ayni suçlardan 43,5 yildan 96 yila kadar, süpheli Rifat Örnek’in 29 yildan 62 yila kadar, Çetin Kirisgil’in 10 yildan 20 yila kadar, diger saniklarin ise 4 yil ile 37 yil arasinda degisen oranlarda hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA