Diyarbakir'da Asayis Oranlarinda Yüzde 23 Oraninda Azalma

Diyarbakir Emniyet Müdürlügüne tahsis edilen 41 araç, törenle ilgili birimlere teslim edildi. Il Emniyet Müdürü Fatih Kaya, “Diyarbakir emniyeti olarak geçen yila kiyasla tüm asayis suçlarinda yüzde 23 oraninda bir azalma gerçeklestirdik” dedi.

Diyarbakir'da Asayis Oranlarinda Yüzde 23 Oraninda Azalma
Kullanimlarinda ekonomik ömürlerini doldurarak eskiyen, ya da hurdaya ayrilan çesitli araç ve gerekçelerin mübadelesi sonucu bu araçlarin müdürlüklerine kazandirildigini dile getiren Kaya, 41 araçla huzur ve güven sehri Diyarbakir’da, polisin daha görünür olmasini, emniyet hizmetlerinin daha kaliteli ve verimli olmasini hedeflemekte olduklarini söyledi.



2023 yilinda ilde suçla mücadele de büyük mesafeler kat ettiklerini ifade eden Kaya, “Diyarbakir emniyeti olarak geçen yila kiyasla tüm asayis suçlarinda yüzde 23 oraninda bir azalma gerçeklestirdik. Ülkemiz genelinde ilimiz, 81 il içerisinde suçlarin azaltilmasinda üst siralara yükselmistir. Diyarbakir emniyet müdürlügü olarak suçla mücadelede daha da fazla basariya ulasmayi hedefliyor ve var gücümüzle çalisiyoruz. Ilimizde mal varligina karsi islenen suçlarda yüzde 24’lere varan biz azalma gerçeklestirilmistir” dedi.

Asayis suçlarin yani sira terör ve organize suç örgütlerine, uyusturucu odaklarina karsi yaptigimiz operasyonlarla kentte mal varligina karsi islenen suçlarda yüzde 24’lere varan bir azalma gerçeklestigini aktaran Kaya, "Asayis suçlarinin yani sira, terör ve organize suç örgütlerine uyusturucu odaklarina karsi yapmis oldugumuz operasyonlarla aldigimiz önleyici tedbirlerle ve proaktif polislik bilinciyle suça ve suçluya asla firsat vermeyecegiz. Suçla mücadelemiz, kendine güven, kentine güven anlayisiyla kararlilikla sürecektir” diye konustu.

Konusma ve dualarin ardindan Kaya, ilgili birimlere araçlarin anahtar teslimini yapti.
Kaynak: İHA