Bombalarin Patladigi Yerde Türkiye Sampiyonasi Heyecani

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) tarafindan 18 yil aradan sonra Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Cumhuriyetin 100. yili anisina düzenlenen Türkiye Tekerlekli Kayak Sampiyonasi renkli görüntülerle basladi.

Bombalarin Patladigi Yerde Türkiye Sampiyonasi Heyecani
Ilçe merkezine 23 kilometre uzaklikta bulunan Yürekli köyünde düzenlenen sampiyonaya birçok ilden yaklasik 300 sporcu katildi.

18 yil aradan sonra düzenlenen sampiyona; genç kizlarda 2 bin 500 metre, erkeklerde ise 5 bin metre serbest stil dallarinda basladi.

2 gün sürecek olan yarismalarda dereceye giren sporcularin Türkiye’yi temsilen uluslararasi yarismalara katilacagi bildirildi.

Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürü Sami Keskin, bombalarin patladigi yerde su an spor yaptiklarini belirterek, “Ilçemiz 18 yil aradan sonra müthis bir organizasyona ev sahipligi yapiyor. 19 ilden yaklasik 300 sporcuyu misafir ediyoruz. Yarismaya destek vermek için burada bulunan vatandaslarimiz çok egleniyor. Yarisma zaten festival tadinda geçiyor. Festival tadinda geçen bu yarismaya katilan antrenörlere ve yarismacilarina basarilar diliyorum. Ayrica bu yarisin organize kisminda yer alan Türkiye Tekerlekli Kayak Federasyonuna tesekkür ederim” dedi.

Stant açarak yöresel yemekler verdigini belirten Derya Tasar ise “Türkiye çapinda düzenlenen bu yarisin bugün ilçemizde düzenleniyor olmasi bizim açimizdan çok kiymetli. Bu yaris vesilesiyle Türkiye’nin dört bir yanindan gelen sporculara ilçemizi tanitiyoruz. Bu tür etkinlikler ilçemizde sosyal hareketlilik de sagliyor. Burada insanlar ailesiyle gelip hem yarislara sahitlik ediyor hem de festival sayesinde egleniyor” ifadelerini kullandi.

Yüksekova’da güzel seyler oldugunu ifade eden Bahar Sagkol da “Bu tür organizasyonlar sayesinde ilçemizin kültürel degerlerini ve Hakkâri cografyasinin spor alaninda ne kadar elverisli oldugunu gösterme firsati buluyoruz. Buna vesile olan tüm kurum amirlerine ve Türkiye Kayak Federasyonuna tesekkür ederim” seklinde konustu.

Sporcu Menduha Akça isimli kiz ise çok uzak bir yerden farkli bir cografyaya geldiklerini söyleyerek, “Dogu ile ilgili hep kötü seyler duyuyorduk. Buraya gelince böyle olmadigini gördük. Insanlari çok sicakkanli ve bize çok iyi davraniyorlar. Bizimle yakindan ilgilenen herkese çok tesekkür ederim” dedi.

Yarismaya Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit, Türkiye Kayak Federasyonu Baskani Ali Oto, Yüksekova Gençlik ve Spor Müdürü ve Yüksekova Sehit Aileleri ve Gaziler Dayanisma Dernegi Baskani Sami Keskin, kurum amirleri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA