Bakan Varank Açiklamasi 'Karsimizda Çok Cahil Muhalefet Var'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, "Karsimizda çok cahil muhalefet var. Gemlik’i Italya’da zannediyorlar. 14 Mayis aksami hepsini ögrenecekler. Is bilenin kiliç kusanin." dedi.

Bakan Varank Açiklamasi 'Karsimizda Çok Cahil Muhalefet Var'


Inegöl’deki miting alanina yerli ve milli Togg ile gelen Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, coskuyla karsilandi. Vatandaslarin açtigi, "Italyanlar ne diyor biz yapmadik. Türkler yapti, diyor" pankarti dikkat çekti. Inegöllü vatandaslara seslenen Bakan Varank, muhalefetin terör örgütleriyle ortak hareket ettigine dikkat çekti. Varank’in “Bizi engellemeye çalisanlara aldiris etmedik. Onlara kulak verseydik icraat yapamazdik. Türkiye’nin otomobili burada yapamazsiniz dediler 177 bin araç siparis verildi.

Bu araç Italya’da üretiliyor, diyorlar. Italyanlar ne diyor; ’Biz yapmadik Türkler yapti’ diyor. Karsimizda çok cahil muhalefet var. Gemlik’i Italya’da zannediyorlar. 14 Mayis aksami hepsini ögrenecekler. Is bilenin kiliç kusanin." diye konustu.



Bakan Varank, "Bunlarin aklina uysaydik Bursa’da sehir hastanesi olmazdi, otobanlar olmazdi, Inegöl’deki fabrikalar olmazdi. Bize alternatif olduklarini iddia edenler var. Cumhurbaskanimizin alternatifi olduklarini söylüyorlar. Cumhurbaskanimizin alternatifi olmaz. Eskiden koalisyonlar vardi, gençler hatirlamaz ama o dönem kirli pazarliklar vardi. Biz o dönem çok çektik, bu ülkede her gün krizlerle bogustu. Bu koalisyon masasinin ortagi Meral Aksener ülkenin en mutlu dönemi koalisyon zamaninda oldugunu söylüyorlar. Biz Kiliçdaroglu’nun SGK baskani oldugu döneminde biliyorduk. O dönemlerde terör vardi sen o zaman içisleri bakanligi yapiyordun sirça kösklerde yasiyordun. Suanda terör örgütleriyle pazarliklar yapiyorlar. Teröristleri disari çikaracaklarini söylüyorlar, Apo’nun tecridini bitirecegiz, diyorlar. Siz teröristlerle kucak kucagisiniz pazarlik yapiyorsunuz. Teröristler 14 Mayis’tan sonra hapishanelerden çikacagiz, diyor. Bizim aziz milletimiz kirli pazarliklara izin vermez. 14 Mayis’ta bu terör örgütleri kimi destekliyorsa onlarin karsisinda durmamiz lazim. 14 Mayis’tan sonra FETÖ’cüler Türkiye’ye dönecegim, diyor. FETÖ’cülerin yesermesine müsaade etmezsiniz dimi. Ülkemizin bu önemli seçiminde çok dikkatli olmamiz lazim. Çok çalismamiz lazim, hepimizin telefonlari var dimi o rehberimizdeki her bir arkadasimizi arayacagiz bu seçimde, lakin deme, terör örgütlerini çöpe gönderecegiz.” seklinde konustu.



Mikrofon bozuldu

Konusma sirasinda Bakan Varank’in mikrofonu bozulunca Bakan Varank “Sanayi ve Teknoloji Bakani teknolojik kaza yasadi. Mikrofon bozuldu.” dedi.



"Stadi Spor Bakani ile görüsecegim"

Inegöl’ün sorunlarini bildigini belirten Varank, Inegöl’e yeni bir stat kazandirmak için girisimleri baslatacaklarini belirterek “Ben buraya çok defalar buraya geldim. Bu ilçeye neler kazandiracagiz onlari konustuk, onlari hayata geçirecegiz. Bu ilçedeki gençlerimiz çok basarililar, belediyemiz ile birlikte bilim Inegöl sözü gerçeklestiriyoruz. Sehrin büyük stadyum beklentisi var. Insallah stadyum ile ilgili olarak Gençlik Spor Bakanimiz ile konusacagiz, sosyal konut ihtiyaci var onu da konusacagiz bu ilçeye hizmet edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA