Para Alamadigi Annesine Siddet Uygulayan Evlada 13 Yil Hapis

Bolu’da annesine para vermedigi gerekçesiyle siddet uygulayan S.Z., 13 yil hapis cezasi aldi. Mahkeme salonunda duygusal anlar yasayan anne M.Z. ise, “Oglum bu kadar yil hapiste duramaz. Kendisine bir sey yapar” dedi.

Bolu’da Bahçelievler Mahallesi’nde geçtigimiz yil para vermedigi ve siddet uyguladigi gerekçesiyle oglu S.Z.’den, anne M.Z. karakola giderek sikayetçi oldu. Oglunun alkol bagimlisi oldugunu ifade eden anne, “Oglum alkol bagimlisi birisidir. Cezaevinden çiktiktan sonra da yine alkol almaya basladi.

Benden sürekli para istiyordu. Vermeyince de bana siddet uyguladi ve evdeki bardaklari, tabaklari kirdi. Ölümle bile tehdit etti. Kendisinden korkuyorum” diyerek karakolda sikayetçi oldu. Mahkemeye çikartilan S.Z. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

S.Z.’nin yargilanmasina Bolu 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde baslandi. Hakaret, kadina karsi tehdit, konutta ve eklentilerinde yagma, konutta geceleyin silahla yagma ve mala zarar verme suçlamasiyla yargilanan S.Z., üzerine atili suçlari kabul etmedi. Davaya katilan annesi M.Z. ise oglundan sikayetçi olmadigini dile getirdi.

Bolu 1. Ceza Mahkemesinde görülen davada yargilanan S.Z., “Üzerime atili suçlamalarin hiç birini kabul etmiyorum. Anneme karsi tehdit ve siddet uygulamadim. Para istegim dogru. Vermeyince de tepki göstermedim. Psikolojim zaman zaman yerinde olmuyor. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum” diyerek kendini savundu.

Mahkeme heyeti, annesine karsi islenen suçtan dolayi S.Z.’ye kadina karsi tehdit olayinin tesebbüs asamasinda olmasi nedeniyle 4 yil 7 ay ve yagma suçundan 8 yil 5 ay olmak üzere toplam 13 yil hapis cezasina çarptirarak, tutukluluk halinin devamina karar verdi.

Cezayi duyan anne, öz oglunun bu duruma düsmesinden dolayi büyük üzüntü çekerek, “Oglum bu kadar yil hapiste duramaz. Kendisine bir seyler yapar” diyerek gözyaslarina hakim olamadi.
Kaynak: İHA