Aliyev Ve Pasinyan 14 Mayis'ta Brüksel'de Bir Araya Gelecek

Avrupa Birligi (AB) Konseyi, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ve AB Konseyi Baskani Charles Michel’in 14 Mayis’ta Belçika’nin baskenti Brüksel’de bir araya gelecegini açikladi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasindaki baris anlasmasina iliskin görüsmeler devam ediyor. AB Konseyi tarafindan yapilan açiklamada, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ve AB Konseyi Baskani Charles Michel’in 14 Mayis’ta Belçika’nin baskenti Brüksel’de bir araya gelecegi bildirildi.

Açiklamada, Aliyev ve Pasinyan’in ayrica 1 Haziran’da Moldova’nin baskenti Kisinev’de yapilacak Avrupa Siyasi Toplulugu (AST) Zirvesi çerçevesinde Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ve Almanya Basbakani Olaf Scholz ile bir araya gelecegi aktarildi.

Aliyev ve Pasinyan’in gündem maddelerini ve devam eden gelismeleri ele almak için gerekli siklikta üçlü olarak Brüksel’de toplanmaya devam etme konusunda anlastiklari belirtilen açiklamada, “Baskan Michel, Ekim 2023’te Granada’da yapilacak bir sonraki AST zirvesi marjinda Ermenistan, Azerbaycan, Fransa ve Almanya liderlerini ikinci kez görüsmeye davet etme niyetini esit sekilde ifade etti” denildi.
Kaynak: İHA