Yesil Sol Parti Mitinginde Selahattin Demirtas'in Ses Kaydi Dinletildi, Kiliçdaroglu'na Oy Istedi

Bursa’da Yesil Sol Parti’nin mitinginde Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtas’in ses kaydi dinletildi. Ses kaydinda Demirtas, CHP Genel Baskani ve Millet Ittifaki Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu’na oy istedi.

Yesil Sol Parti Mitinginde Selahattin Demirtas'in Ses Kaydi Dinletildi, Kiliçdaroglu'na Oy Istedi


Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yesil Sol Parti mitingi, genis güvenlik önlemleri altinda gerçeklestirildi.

Milletvekili adaylarinin söz aldigi mitingde sahneye çikan Basak Demirtas, dün görüstügü esi Selahattin Demirtas’in ses kaydini dinletti. Ses kaydinda Demirtas, “Tarihi seçim için artik sayili gün saatler kaldi. Bugüne kolay gelmedik. Görmedigimiz zulüm kalmadi. Ama hep beraber direndik, asla boyun egmedik, diz çökmedik. Amacimiz bu topraklarda esit, özgür ve onurlu bir sekilde yasamaktir. Amacimiz huzur, refah ve baris içinde, adaletin oldugu bir ülkedir. Simdi bunlara, her zamankinden daha yakiniz. Insallah güzel günlerin kapisini açacagiz. Iste bunun için ’Anahtar sizin elinizde’ diyorum. O anahtarla yeni bir yasamin kapisini açin. Sandiga gidin, oyunuzu kullanin. Özellikle genç kardesim, sana sesleniyorum. En yakin parti seçim bürosuna giderek görev almalisin. 14 Mayis günü, bu halkin emegi sana emanettir. O emaneti gözün gibi korumalisin. Seçim aksami, her yerde yalan yanlis haberler yapabilirler, daha önce yaptilar. Onlara asla kanmayin. Onlarin yalanlarinin karsisinda asla diz çökmeyin ve sandik baslarindan asla ayrilmayin. Türkiye artik degisime karar vermis durumda. Emin olun kazanacagiz. Mutlaka kazanacagiz. Bunun için 14 Mayis’ta sandiga gidin ve her iki oyunuzu da gönül rahatligiyla kullanin. 1 oy Yesil Sol Parti’ye, 1 oy Kemal Kiliçdaroglu’na. Degerli halkim, farkinda oldugunuzu biliyorum ama yine de söyleyeyim. Ben direnme gücümü sizden aliyorum ve lütfen sunu unutmayin; ben buradayim ama kalbim orada sizlerle. Sizlere inaniyorum, sizlere güveniyorum. Özgür günlerde görüsecegiz. Hepinizi hasretle kucakliyor, yürek dolusu selam, sevgilerimi gönderiyorum” dedi.



Basak Demirtas’ta, “14 Mayis’tan sonra bu ülkeye demokrasi gelecek. Tek adamin sözünün degil, hukukun, yasalarin uygulandigi bir ülke olacak. Selahattin ve bütün tutsak arkadaslarimiz, rehin tutulan bütün tutsak arkadaslarimiz tez zamanda özgürlügüne kavusacak” diye konustu.

Kaynak: İHA