Türkiye'de Bir Ilk Gerçeklesti, Gören Kosa Kosa Oraya Geldi

KOCAELI – Türkiye’de ilk defa, yerli ve mili otomobil TOGG’un parçalari, boya koruma islemi sirasinda söküldü. Araci merkezde gören vatandaslar ise fotograf çekebilmek için birbirleri ile yaristi.

Türkiye'de Bir Ilk Gerçeklesti, Gören Kosa Kosa Oraya Geldi
Gemlik’te bulunan fabrikada ikinci üretilen TOGG, kuraya katilan Darica Belediye Baskan Yardimcisi Abdullatif Özcan’a çikti. Talepleri geri çevirmeyen Özcan, aracini tanidigi tanimadigi herkese verince, kisa süre içinde boya üzerinde çok sayida çizik olustu. Araç sahibi Özcan, Gebze’de bulunan Auto Ceramic Center ile irtibata geçerek günes isiklari, çizikler, dis etkenlere karsi koruma yaptirmak istedi.

Türkiye’de ilk servis kaydini olusturdular

Aracin merkeze birakilmasinin ardindan, bazi parçalari koruma islemi için sökülürken, çalisanlar Türkiye’de ilk servis kaydini da olusturdu. Merkezin çalisanlari büyük saskinlik yasarken, parçalari büyük bir dikkat ile söktü. Yaklasik 24 saat süren araliksiz çalismanin ardindan, TOGG’a PPF islemi gerçeklestirildi.



Duyan, gören kosa kosa geldi

Aracin Gebze’de, koruma isleminin yapildigi merkezde oldugunu gören vatandaslar fotograf çekmek için adeta birbirleriyle yaristi. Çalisanlar yogun ilgiden zaman zaman zor anlar da yasadi. Merkezin yetkilisi kapiyi kilitlemek zorunda kaldi. Çalismalarin ardindan sökülen parçalar dikkatli yerine takildi. Aracin yeni halini gören Darica Belediye Baskan Yardimcisi saskinligini gizleyemedi.

Aracinda ufak tefek çiziklerin oldugunu söyleyen Abdullatif Özcan, “Milletimizin cani sag olsun. Kendi öz evladi olarak araci çok benimsediler. Insanlar her gördügü yerde sariliyor, öpüyor. Vatandasimiz da bizler kadar heyecanli. Bir ziyarette, dördüncü kattan inip fotograf çektirdiler. Benden isteyen herkese arabayi gönderdim. Hiç tanimadigim bir aileye, sünnet arabasi olarak verdim. Son hali çok güzel olmus. Gerçekten çok kaliteli isçilik yapmislar, bu kadarini beklemiyordum” dedi.



“Türkiye’de ilk servis kayit formunu olusturduk”

Boya koruma isleminin yapildigi merkezin yetkilisi Ramazan Çelik ise “Bambaska bir araç olmus. Donanimi, teknolojisi, durusu, kalitesi ile çok güzel olmus. Kendi aracimiz ile bir kez daha gurur duyduk. Bu aracin elektronik olmasi sebebiyle, sökülen parçalarda sikinti çikabilirdi. Türkiye’de ilk servis kayit formunu olusturduk. Problem yasamadan islemleri gerçeklestirdik. PPF boya koruma teknolojisinin en gelismis hali. Yüzeyde bir kalkan olusturduk. Yillar boyu kalabilen bir ürün. Ne mutlu bize, TOGG’a böyle bir uygulama yaptik. Bizim için çok farkli bir deneyim oldu. Çok keyif aldik. Ilk defa gördügümüz bir araç. Bunun için tedirgin olduk. Korkularimizi yendik. 24 saat araliksiz çalistik. Görenler çok fazla ilgi gösterdi, çalismalarimiz aksadi ama olsun. Bu bir mutluluk” diye konustu.

Kaynak: İHA