Sinan Ogan Açiklamasi 'Ikinci Tura Kalamadigimiz Takdirde Cenneti Vaat Etmesek De, Cehennemin Kapilarini Kapatacagiz'

Ahmet Kavak

Sinan Ogan Açiklamasi 'Ikinci Tura Kalamadigimiz Takdirde Cenneti Vaat Etmesek De, Cehennemin Kapilarini Kapatacagiz'
ATA Ittifaki’nin Cumhurbaskani Adayi Sinan Ogan, Van’da esnafi ziyaret ederek, “Ikinci tura kalamadigimiz takdirde cenneti vaat etmesek de, cehennemin kapilarini kapatacagiz. Buradan artik kim payina ne düserse alsin" dedi.



Van’a gelen ATA Ittifaki’nin Cumhurbaskani Adayi Sinan Ogan, Kazim Karabekir Caddesi üzerindeki esnafi ziyaret etti. Esnaf ziyaretinde sik sik yolunu kesen vatandaslarla hatira fotografi çektiren Ogan, daha sonra gazetecilere açiklamalarda bulundu. Van’a gelmekten son derece mutlu oldugunu ifade eden Ogan, Van’da yogun bir ilgiyle karsilandigini kaydetti.

Ogan, “Sinan Ogan Dogu bölgesinin, yani Igdir’in, Kars’in, Agri’nin ve Van’in adayidir. Maalesef ki; siyaset hep batida oynanan bir oyun haline gelmis. Ilk defa biz Türkiye’nin en dogusundan yola çiktik ve dedik ki; Türkiye’nin 81 vilayetinin tamami da esit derecede devletten katki almalidir, esit derecede kalkinmalidir. Biz diyoruz ki, Van nüfusu Türkiye’nin en genç nüfuslarindan birisidir. Beni en iyi Vanli gençlere anlayacaktir. Vanli gençler kavga istemiyor, Vanli gençler is istiyor” diye konustu.



“Batidan doguya göç edilecek bir sistem kuracagiz”

Esnaf ziyareti sirasinda yanina gelen gençlerin çesitli taleplerde de bulundugunu söyleyen Sinan Ogan, “Van’da herkesin gönlünde bir yigit yatar. Herkes kendi partisine oy verecek. Tek partisiz bagimsiz adayim, ATA Ittifakinin adayiyim. Dolayisiyla her Vanli gönül rahatligiyla oy verdigi zaman ‘bu benim Cumhurbaskanim’ diyebilecektir. Su partinin, bu partinin cumhurbaskani demeyecektir. Onun için biz ülkemizi artik daha genç, daha dinamik, daha enerjik birisi yönetsin istiyoruz.” seklinde konustu.

Cumhurbaskani seçildigi takdirde Van’a fabrikalar kuracagini ifade eden Sinan Ogan, "Sinan Ogan olarak, yarisa dördüncü baslamisti, ikinci gelmek için bu yarista büyük bir çaba sarf ediyor. Su an yarista üçüncü durumdadir ve ikincinin ensesindeyim. Sinan Ogan, bir hafta içerisinde yarisi ikinci tamamlayarak, ikinci tura kalacaktir. Keske önümüzde 2 ay daha olsaydi. Her bir Vanli Sinan Ogan’i bir defa dinleseydi, bir defa tanisaydi. Diyecekti ki; Türkiye’yi donanimli birisi yönetsin, Sinan Ogan yönetsin.” diye konustu.



Gazetecilerin “Ikinci tura kalmamaniz durumunda hangi ittifaki destekleyeceksiniz?” sorusuna ise Sinan Ogan, “Biz ikinci tura kalamadigimiz takdirde cenneti vaat etmezsek de, cehennemin kapilarini kapatacagiz. Buradan artik kim payina ne düserse alsin” cevabini verdi.

Cumhurbaskani adayi Sinan Ogan, esnaf ziyaretinin ardindan Kadim Asiretler Federasyonuna geçti. Burada federasyon yetkilileriyle bir araya gelecek Ogan’in aksam yemeginin ardindan kentten ayrilacagi bildirildi.

Kaynak: İHA