SGK Emekli Maasi Baglama Islemi Nisan Ayinda Bitenlerin Bayram Ikramiyesinin 9 Mayis'ta Ödenecegini Duyurdu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maasi baglama islemlerini Nisan ayinda tamamlanan ve Ramazan Bayrami ikramiyesi alamayanlarin ikramiyelerinin 9 Mayis’ta ödenecegini duyurdu.

SGK, Nisan ayi içerisinde hak sahibi olan ancak Ramazan Bayrami ikramiyesi alamayanlarin ikramiyelerinin 9 Mayis tarihinde yatirilacagini duyurdu. SGK tarafindan konuya iliskin yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Sosyal Güvenlik Kurumu tarafindan 5510 sayili Kanun ve ilgili mevzuat uyarinca gelir ve aylik ödemesi yapilanlara, bayramin içinde bulundugu ayda gelir ve aylik alma sartiyla, Ramazan ve Kurban bayramlarinda ikramiye ödenmektedir. 2023 yili Mart ayi öncesinde gelir ve aylik almakta olanlar ile Mart ayi içerisinde gelir ve aylik baglama islemleri tamamlananlarin Ramazan Bayrami ikramiyeleri 14-19 Nisan 2023 tarih araliginda ödenmistir. Nisan ayi içerisinde gelir ve aylik baglama islemi sonuçlanan ve aylik baslangiç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortali ve hak sahiplerinin Ramazan Bayrami ikramiyeleri ise 9 Mayis 2023 tarihinde ödenecektir.”
Kaynak: İHA