Sel Sulari Minibüsü Dereye Yuvarladi Açiklamasi Suya Kapilan 6 Isçi Ölümden Döndü

Kirikkale’de gece vardiyasindan dönen isçilerin bulundugu minibüs dag yamacindan inen sel sularinin etkisiyle dereye yuvarlandi. Yaklasik 1 kilometre derede sürüklenerek demir köprüye takilan minibüsteki 6 isçi, kapildiklari suyun içinden kendi imkanlariyla kiyiya ulasmayi basardi.

Sel Sulari Minibüsü Dereye Yuvarladi Açiklamasi Suya Kapilan 6 Isçi Ölümden Döndü
Olay, gece saatlerinde Kirikkale’nin Yahsihan ilçesine bagli Kiliçlar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece vardiyasindan dönen isçilerin bulundugu minibüs, kuvvetli yagis sebebiyle dagdan inen yagmur sularina kapilarak dereye yuvarlandi. Yaklasik 1 kilometre derede sürüklenen minibüs demir köprüye çarparak durdu. Suya kapilan 6 isçi ise kendi çabalariyla kiyiya ulasmayi basardi.

112 Acil Çagri Merkezi’ne yapisan ihbar üzerine olay yerine saglik ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ölümün esiginden dönen M.A.B. (25), I.Ö. (37), M.G. (24), E.B. (42), Ö.K. (24) ve G.B. (18), saglik ekiplerince olay yerinde yapilan ilk müdahalenin ardindan ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Yüksek Ihtisas Hastanesi ve Tip Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altina alinan 6 isçinin de saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi. Yahsihan Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ekipleri, olay yerine gelerek derenin içindeki minibüste kontrollerini yapti.

Olay yerine gelen santiye isçilerinden Kerem Demir, "Isçiler gece ekibi. Isten çiktiktan sonra çarsiya dönerken o anda dereye giderken sel kapiyor. Selde buraya kadar getiriyor. Allah’a sükür suanda kimsenin bir seyi yok. Herkesin saglik durumu iyi. Çok sükür bu köprü varmis" dedi.

Kaynak: İHA