Mus Ovasi'ni Kirmiziya Bürüyen Lalelerden Kartpostallik Görüntüler

Mus Ovasi’nda açan laleler dogal güzellikleriyle kartpostallik görüntüler olusturuyor.

Mus Ovasi'ni Kirmiziya Bürüyen Lalelerden Kartpostallik Görüntüler
’Mus 1071’ ismiyle tescillenen ve koruma altina alinan Mus Lalesi, her yil nisan ayinin sonunda açmaya basliyor ve 20 gün boyunca Mus Ovasi’ni kirmiziya bürüyerek görenleri kendine hayran birakiyor. Mus’un çesitli bölgelerinde yogun bir sekilde açan laleler karli daglarla birlikte seyri güzel görüntüler ortaya çikarirken, Türkiye’nin dört bir yanindan gelen ziyaretçilerin akinina ugruyor. Fotograf tutkunlari da essiz manzaralari fotograf makineleri ve havadan dron ile görüntüleyip arsivlerine katiyor. Fotografçilarin yani sira vatandaslar tarafindan da büyük ilgi gören lale tarlalari, sezon boyunca binlerce insani agirliyor. Özellikle çocuklu ailelerin ugrak yerleri haline gelen lale tarlalari, sunduklari güzel görüntüler ve essiz manzaralarla huzur veriyor.

“Gördügümüz manzaraya doyamadik”

Istanbul’dan arkadaslariyla Mus’a laleleri görmeye ve fotograflarini çekmeye gelen Nejdet Nardemir isimli gezgin, gördükleri manzaraya hayran kaldiklarini söyledi.

Nardemir, “Bugün sabah erken saatlerde uyandik, bu doga harikasi yere bir an önce gidelim diye heyecanla bekledik. Kosarak geldik ama gerçekten çok muhtesem. Grup arkadaslarimla birlikte buranin güzelligini görmek bugüne kismet oldu. Çok güzel görüntülerle karsilastik. Karsida karli daglar, ovada kirmizi laleler ve yesillikler muhtesem bir görüntü var, doyamadik insallah daha da çok gelecegim. Burayi görmek isteyen bütün arkadaslarin ve lalelerin fotografini çekmek isteyenlerin mutlaka gelmelerini tavsiye ederim” dedi.



“Hayalini kurdugum manzaranin ortasindayim”

Yillardir Mus Lalesi’ni görmek için firsat kolladigini ifade eden bir diger ziyaretçi Nigar Ertok da, “Istanbul’dan geliyorum. Yillardir fotograflarina bakarak buranin hayalini kuruyordum. Simdi hayalini kurdugum manzaranin ortasindayim. Inanilmaz güzel. Hayallerimde bile bu kadar güzel degildi. Gerçegi çok daha güzel ve muhtesem” diye konustu.

Kaynak: İHA