Kozan'da Sel Felaketi Havadan Görüntülendi

Adana’nin Kozan ilçesinde yasanan sel felaketinde kaldirimlar söküldü, araçlar sular altinda kaldi. Yasanan afet havadan dron ile görüntülendi.

Kozan'da Sel Felaketi Havadan Görüntülendi


Kozan ilçesinde ögleden sonra etkili olan saganak yagis yaklasik bir saatten fazla etkili oldu. Ilçe merkezinde etkili olan siddetli saganak ve dolu yagisi maddi hasara neden oldu. Ilçeye bagli Karacoglan Mahallesi’nde 30 araç sular altinda kaldi, çok sayida evi de su basti, esyalar kullanilamaz hale geldi. Feke yolunda da yagis sonrasi heyelan oldu. Bölgede karayollari ekipleri yol açma ve temizleme çalismasi gerçeklestirdi. Ilçe Kaymakami Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Baskani Kazim Özgan, Adana Büyüksehir Belediyesi yetkilileri , Akom, Büyüksehir itfaiye ekipleri, Orman Isletme ekipleri sahada incelemede bulundu. Yasanan sel felaketinin ardindan Tavsantepe Mahallesi’nde bulunan köprü trafige kapatildi, çökme tehlikesi nedeni ile tedbir alindi.

Ilçede yasanan afet sonrasi sahada çalismalari takip eden Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü ilçede maddi hasar olustugunu ve can kaybi olmadigini belirtti.

Arslanköylü “Asiri yagistan ötürü sel baskinlari oldu. En büyük tesellimiz can kaybimizin olmamasi. Su basan evlerimiz var. Vatandaslarimiza geçmis olsun diyorum. Cana bir sey olmamasi teselli. Herkes gerekli çalismalari yapiyoruz. Allah bir daha böyle afet yasatmasin” dedi.



Kozan Belediye Baskani Kazim Özgan’da tüm ekiplerin sahada oldugunu kaydederek el birligi ile yaralarin sarilacagini aktardi. Adana Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Nihat Sarraf’da yaklasik 80 kisilik ekip ile tahliye ve su baskinlarina müdahale edildigini kaydetti.

Sarraf, su altinda kalan araçlarin çikarilmasi için ve su baskini yanan evlerde tahliye çalismalarinin sürdügünü de aktardi.
Kaynak: İHA