Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Bugün Türkiye Siyasi Hayatinin En Kalabalik Mitingi Gerçeklesti'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Istanbul mitinge akti. Böyle bir miting böyle bir durus, böyle bir sahiplenis Türk siyasi hayatinda yok. Türk siyasi hayati böyle bir sey yasamamistir. Türkiye siyasi hayatinin en kalabalik mitingi gerçeklesti bugün. Bunun önemi surada. Bu büyük bir sahiplenis Tayyip Erdogan’a Türkiye Yüzyilina” dedi.



Özel bir kanalin yayinina katilan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu. Soylu, “Bir kere mitingin çok üzerindeydi. Içerik olarak degerlendirmek gerek lazim. Istanbul mitinge akti. Ve bu bir durustu. Türkiye’nin bugün var olan bütün kazanimlarina sahip çikma durusuydu. Bu Türkiye’nin dünya 5’den büyüktür sözüne Recep Tayyip Erdogan’in sahip çikma durusuydu. Bu Menderes’e yapilanlara itirazdi. Özal’a yapilara itirazdi. Rahmetli Erbakan’a yapilanlara itirazdi, Türkes’e yapilanlara itirazdi. Hatta Ecevit’e yapilanlara itirazdi. Bu ülkede Demirel’le yapilanlara itirazdi. Çünkü Amerika’nin ve Avrupa’nin sillesini yemeyen siyasetçimiz yoktur. Bu ülkeye kim hizmet etmek istemisse hepsini ezmis geçmislerdir. Itibarsizlastirmaya çalismislardir. Bugün meydanda hepsinin hayallerini gerçeklestiren bir millet vardi. Bu ülkede isimsiz kahramanlarin hayallerini gerçeklestiren Tayyip Erdogan’a bir millet vardi. Sayin Cumhurbaskanimiz 45 dakika da konusuyor ve ben metrodan gelen 100’lerde binlerce insan siraya girmisler hani bir göç resmi vardir ya hala akin akin insanlara geliyor meydana. Konusma bittigi anda dahi insanlar meydana geliyorlar." diye konustu.



“Türkiye siyasi hayatinin en kalabalik mitingi gerçeklesti bugün” diyen Soylu, “Yine baska bir tabloyu daha söyleyeyim. Normalde ilçelerden otobüsler kalkiyor, gelenler kadar otobüslere sigmayip geri dönenler var. Yakin ilçeler yürüyerek gitmeyi tercih etmisler. Böyle bir miting böyle bir durus, böyle bir sahiplenis Türk siyasi hayatinda yok. Türk siyasi hayati böyle bir sey yasamamistir daha. Türkiye siyasi hayatinin en kalabalik mitingi gerçeklesti bugün. Bunun önemi surada bu büyük bir sahiplenis Tayyip Erdogan’a Türkiye Yüzyilina. Miting de büyük bir cosku vardi. Istanbullunun ortaya koydugu sahiplenis büyük bir anlayisti” ifadelerini kullandi.

“Bir gün önce Cumhuriyet Halk Partisi mitingi var 165 bin kisi”

CHP’nin mitinginde 165 bin kisi oldugunu ifade eden Bakan Soylu, “Bir gün önce Cumhuriyet Halk Partisi mitingi var 165 bin kisi. Toplami o kadar yani. Türkiye’nin yarisindan gelmisler. Otobüslerle gelmisler sönük heyecansiz ancak bir takim televizyon kanallari tarafindan sisirilmek için bahaneler bulunmaya çalisilan ona da güçleri yetmeyen bir tabloyu orada gördük” diye konustu.

Kaynak: İHA