Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '14 Mayis'ta Öyle Bir Kazanacagiz Ki Bu Ülkenin Hiçbir Ferdi Kaybetmeyecek'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "14 Mayis’ta tercihinizi Türkiye Yüzyili’ndan yana yapin. Tercihinizi güven ve istikrarin devamindan yana yapin. Tercihinizi evlatlarinizin geleceginden yana yapin ve 14 Mayis’ta öyle bir kazanacagiz ki bu ülkenin hiçbir ferdi kaybetmeyecek" dedi.



Cumhurbaskani Erdogan, 14 Mayis’ta yapilacak Cumhurbaskani ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsaminda TRT’de propaganda konusmasinin ilkini gerçeklestirdi. Cumhurbaskani Erdogan, ’’Ilk gençlik yillarimdan beri siyasetin farkli kademelerinde hep sizlerin huzurunda olmus bir kardesinizim. Üstlendigimiz her görevde, yaptigimiz her iste sizlerin murakabesi altinda bir hayat sürdük. Bugüne kadar girdigimiz 15 seçimin tamaminda sizlerin sandikta verdigi onayla ülkemizin yönetim sorumlulugunu yürüttük. Bu zorlu süreçte karsiladigimiz her sikintinin üstesinden sizlerin destegi ve duasiyla geldik. Elbette eksiklerimiz, hatalarimiz olmustur. Ama samimiyetle ve tüm gücümüzle eser üretmek, hizmet vermek için çalistigimizi kimse inkar edemez. Sizlerden aldigimiz destekle ülkemize, Cumhuriyet tarihinin tamamini katlayan eserler kazandirdik" dedi.



Türkiye’nin son 21 yilinda hayata geçirdikleri reformlarla sadece ülkenin demokrasi ve kalkinma altyapisinin eksiklerini tamamlamakla kalmadiklarini söyleyen Erdogan, "Bizim asil basarimiz tarihi bir zihniyet devrimini gerçeklestirmek oldu. Bu öyle bir devrim ki kökeninden, inancindan, mezhebinden, mesrebinden dolayi kendini ülkesinden ve devletinden dislanmis hisseden her ferdi kucakladi. Her bir insanimizi tüm farkliliklarinin ötesinde, Türkiye ortak paydasinin ayrilmaz bir parçasi halinde getirdi" diye konustu.



’Türkiye’ye deger katan tüm vatandaslarimizla iftihar ediyoruz’

Türkiye’ye deger katan tüm vatandaslarla iftihar ettiklerini söyleyen Erdogan, konusmasinin devaminda, "Mardinli Aziz Sancar hocamiz Nobel Ödülü’nü kazandiginda kimse ona kökenini, sehrini, anasinin babasinin meslegini, kiyafetini sormadi. Hatayli Ugur Sahin küresel salgina karsi en etkili asiyi gelistirdiginde kimse onun nereden geldigine, nerede yasadigina bakmadi. Yozgatli Riza Kayaalp güreste üst üste sampiyonluklar kazandiginda kimse ona nereli oldugunu, kimlerden oldugunu, nerede büyüdügünü sormadi. Trabzonlu Selçuk Bayraktar dünya savunma sektöründe çigir açan islere imza attiginda kimse onun dedelerinin pesine düsmedi. Milletçe bu degerlerimizin hepsinin farkli alanlardaki basarilariyla gurur duyduk, hepsini sahiplendik. Gerek sehirlerimizde gerek Teknofest gibi etkinliklerde gençlerimizin azimlerini gayretlerini, çabalarini gördükçe yüregimizi sevinç kapliyor. Küresel basarilariyla taktir kazanan insanlarimizla ne kadar gurur duyarsak, fabrikada alin teriyle üretim yapan, ofiste masasinin basinda dosyasini tanzim eden, dükkaninda atölyesinde tezgahinin basinda ekmegini kazanan, tarlasinda topragini eken, ahirinda hayvanini besleyen, okulunun sirasinda kafasini kitabina gömen, evinde ailesi ve çocuklari için çalisip didinen, emekliliginde 2’nci baharini yasayan velhasil her nerede olursa olsun bu ülkenin bir bireyi, bu milletin bir ferdi olarak Türkiye’ye deger katan tüm vatandaslarimizla iftihar ediyoruz" açiklamasini yapti.

’Demokraside standartlari bugünler için yükselttik’

Erdogan, Türkiye Yüzyili’ni milletin ortak hayali olarak insa etmeye hazirlandiklarini belirterek, "Ülkemizin bugün geldigi seviyede emegi, alin teri, zihin çabasi katkisi olan herkesi hiçbir ayrim yapmadan bu hayalin etrafinda kenetlenmeye devam ediyoruz. 14 Mayis seçimlerini iste bu kenetlenmenin yeni bir tezahürü haline dönüstürmek istiyoruz. Dünyanin yasadigi siyasi ve ekonomik dönüsümün, Türkiye’nin önüne açtigi firsatlari ancak bu sekilde kazanca çevirebiliriz. Geçtigimiz 21 yilda ülkemizin asirlik demokrasi ve kalkinma eksiklerini giderirken hep bugünlerin özlemiyle yasadik. Egitimde, saglikta, adalette, güvenlikte, ulasimda, enerjide, sanayide, tarimda, ticarette ülkemize kazandirdigimiz altyapiyi hep bugünler için kurduk. Demokraside, hak ve özgürlüklerde ülkemizin standartlarini hep bugünler için yükselttik. Artik bu hayali gerçeklestirmenin esegindeyiz. Milletimiz buna layiktir. Milletimiz kendilerini gelismis olarak tarif eden ülkelerde ne varsa hepsine de daha fazlasiyla sahip olmaya layiktir. Tarihimizdeki o sanli günleri kitaplarda iç geçirerek okumak, dizilerde hayiflanarak seyretmek yerine daha iyisiyle canlandirabilecegimiz bir yerdeyiz. 14 Mayis seçimlerini iste bu kritik dönemecin sembolü yapmak istiyoruz" dedi.



’Öyle bir kazanacagiz ki bu ülkenin hiçbir ferdi kaybetmeyecek’

Erdogan, konusmasinin devaminda sunlari söyledi: "Biz hep Yunus’un ’gönüller yapmaya geldik’ düsturunun pesinden gittik. Bunun için ne mücadeleler verdigimizi en iyi sizler biliyorsunuz. Ülkemizi vesayetin dislerinden, terör örgütlerinin kanli ellerinden, darbecilerin namlularindan, ekonomik tetikçilerin tuzaklarindan kurtarma mücadelesi verirken hep milletimizin selametini, ülkemizin huzurunu düsündük. 14 Mayis’ta da sadece Türkiye’nin güvenligini ve huzurunun devamini, evlatlarimizin geleceginin aydinligini, Türkiye Yüzyili’nin yükselisini hedefliyoruz. Siyasette 40 yili, basbakan ve cumhurbaskani olarak ülke yönetiminde 20 yili devirmis bir kardesiniz olarak baska herhangi bir dünyevi hirsimin olmayacagini herhalde sizler de taktir edersiniz. Iste bunun için diyorum ki 14 Mayis’ta tercihinizi Türkiye Yüzyili’nda yana yapin. Tercihinizi güven ve istikrarin devamindan yana yapin. Tercihinizi evlatlarinizin geleceginden yana yapin ve 14 Mayis’ta öyle bir kazanacagiz ki bu ülkenin hiçbir ferdi kaybetmeyecek."
Kaynak: İHA