Çameli'nin Ardindan Kale'yi Vuran Dolunun Verdigi Zarar Arastiriliyor

Denizli’nin Çameli ilçesinde milyonlarca lira zarara neden olan siddetli dolu yagisi, Kale ilçesinde de hayatini olumsuz yönde etkiledi. Çameli merkez ve 7 mahalledeki araç gereçlerde büyük maddi hasara neden olan ceviz büyüklügündeki dolu yagisinin, ekili arazilerde neden oldugu tahribatinin belirlenmesine baslandi.

Çameli'nin Ardindan Kale'yi Vuran Dolunun Verdigi Zarar Arastiriliyor


Denizli’nin Çameli ilçesinde, önceki gün aksam saatlerde aniden baslayan ceviz büyüklügündeki dolu yagisi, ekili arazilerin yani sira araç ve gereçlerde hasara neden oldu. Günes panellerinin yani sira araçlarin camlarini kirip, kaportalarinda hasar olusturan siddetli dolu yagisi, dün de Kale ilçesinde hayatini olumsuz yönde etkiledi. Yagmurla karisik yagmasi nedeniyle Çameli’ndeki kadar etkili olmayan dolu yagisi, zaman zaman ulasimda aksamalara neden oldu.

Çameli’nde zarar tespit çalismalari devam ediyor

Çameli ilçe merkezinin yani sira Yenimahalle, Yunuspinari, Yumrutas, Belevi, Imamlar, Kizilyaka ve Biçakçi mahallelerinde etkili olan siddetli dolu yagisinin ardindan zarar tespit çalismalarina da hizli bir sekilde baslandi. Camlarini kirilan, kaporta ve aydinlatma aksamlarinda hasar olusan araçlarda 15 bin ile 120 bin TL arasinda degisen oranlarda maddi kayip olustugu, 300’den fazla evin ise günes enerjisi panellerinin parçalandigi ögrenildi.

Hasarli araçlarin tamir edilebilmesi için kaportacilarda randevu sistemine geçilirken, vatandaslar araç gereçlerinde olusan zarari gidermeye basladi.

Çameli Tarim Ilçe Müdürlügü ekiplerince de dolunun ekili arazilerde neden oldugu tahribatin tespit edilebilmesi için yerinde kontrollere baslandi.
Kaynak: İHA