Baskan Büyüksimitci Açiklamasi '4. OSB Kayseri'nin Ihtiyacini Karsilayacak'

Kayseri Sanayi Odasi (KAYSO) Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci; Tarim Bakanligi’ndan onayi alinan 4. Organize Sanayi Bölgesi’nin, Kayseri’nin ihtiyaci olan sanayi alanlarini karsilayacagini söyledi.

Baskan Büyüksimitci Açiklamasi '4. OSB Kayseri'nin Ihtiyacini Karsilayacak'
Geçtigimiz günlerde sehre gelen Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati; Kayseri’de 4. organize sanayi bölgesi kurulmasi için Tarim Bakanligi’ndan onay çiktigini söylemisti. 4. organize sanayi bölgesi için çalismalarin hizla sürdügünü ifade eden KAYSO Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci; emegi geçenlere tesekkürlerini iletti. Kurulacak olan OSB’nin sehrin ihtiyacini karsilayacagini aktaran Baskan Büyüksimitci; "Bilindigi gibi Kayseri’de 4. OSB kurulmakla ilgili çalismalari yürütüyorduk. Son olarak geçtigimiz günlerde Tarim Bakanligi’ndan bekledigimiz onay geldi. OSB’nin kurulmasinda en zorlu viraj oydu bizim için. Bu konuda ilgilenen, emegi geçen Milli Savunma Bakanimiz Hulusi Akar’a ve Mehmet Özhaseki’ye tesekkür etmek istiyorum. Kayseri’nin çok büyük ihtiyaci olan ve çok ciddi bir talep olan sanayi alanlarinin gelistirilmesiyle ilgili çok ciddi bir dönemeci geçmis olduk. Kayseri - Sivas karayolunun 25. kilometresinde, Bünyan’a 19 kilometre mesafede saglam zemin üzerine yapilacak olan OSB’mize suan itibariyle bin 400 civarinda firmayla ciddi bir talep olusmustur. Ilk fazini bu sekilde tamamladiktan sonra önümüzdeki aylarda insallah 2. ve 3. fazlarda genisleme alanlariyla ilgili çalismalarimizi yapacagiz. Suan itibariyle ’bismillah’ demis durumdayiz. Kayseri’nin ihtiyaci olan sanayi alanlariyla ilgili ihtiyaci en azindan simdilik görebilecegimiz 4. organize sanayi bölgemiz de hayirli ugurlu olsun" dedi.

Firmalarin talep yogunlugundan duydugu memnuniyeti dile getiren Baskan Büyüksimitci; "Özellikle bu organize sanayi bölgesi ’yesil organize sanayi bölgesi’ dedigimiz çevreye duyarli organize sanayi bölgesi olacak. Burada katma degeri yüksek, ileri ve orta teknoloji düzeyinde yatirimlarin olmasini arzu ediyoruz. Bu yatirimcilarimiza öncelik verecegiz. Burada hedeflenen sektörlerimiz özellikle makina, rayli sIstemler, yenilenebilir enerji teknolojileri, kompozit ve yeni nesil malzemeler, saglik ve yüksek teknolojili medikal teçhizat ve cihazlar sanayi, elektrik elektronik, optik, otomasyon cihaz ve ekipman sanayi ve en önemlisi de savunma ve mühimmat sanayi ile ilgili firmalarimizi burada öncelikle görmek istiyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA