Site Sakinleri Agir Hasardan Hafif Hasara Dönüsen Evleri Için Tedirgin

Malatya’da depremler sonrasi agir hasarli raporu verilen sitenin sakinleri, yapilan itiraz üzerine raporun hafif hasara çevrildigini iddia ederek duruma tepki gösterdi. Vatandaslar, riskli gördükleri evlerinin yikilmasi planlanirken biranda oturulabilir denmesine anlam veremediklerini söylediler.

Site Sakinleri Agir Hasardan Hafif Hasara Dönüsen Evleri Için Tedirgin
6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerde Malatya’nin Yesilyurt ilçesine bagli Bostanbasi Mahallesi’nde bulunan Marmara Life evleri için agir hasar raporu verildi.

Ancak bazi site sakinlerinin itirazi sonrasi yeniden yapilan degerlendirmede raporun hafif hasarliya çevrildigini iddia eden site sakinleri, bu duruma tepki gösterdi. Site önünde toplanan vatandaslar, depremlerde 3 bloktan olusan sitedeki evlerinin agir hasar aldigini ve yapilan iki kontrolde de bunun kayda geçtigini söylediler. Ancak itiraz süresinin baslamasi ile bazi site sakinlerinin bu duruma itiraz etmesi ile yeniden gelen ekibin evlerine "oturulabilir raporu" verdigini öne süren depremzedeler, “Buraya hafif hasar veren mühendis arkadaslar ve itiraz eden komsularimiz gelsinler burada otursunlar, biz de oturalim. Burasinin bize mezar olmasini istemiyoruz. Depremden sonra tüm yetkililer Bostanbasi’nin sulak bir alan oldugunu ve yüksek katli imarin hata oldugunu, bunun için de agir hasarli binalarin yikilmasi gerektigini söylediler. Ancak simdi ne degisti de buralar için oturulabilir raporu veriliyor. Bir sonraki depremde burasi ne kadar güvenli olacak, burada ölmek istemiyoruz. Biz de TOKI tarafindan yapilan 4-5 katli saglam binalarda oturmak istiyoruz” dediler.
Kaynak: İHA