Denizli Hava Kalitesinin Iyilestirilmesi Projesi Tanitildi

Denizli Büyüksehir Belediyesinin, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile kentin hava kalitesinin daha da iyilestirmesi hedefiyle hayata geçirdigi “Denizli Hava Kalitesinin Iyilestirilmesi Projesi” çerçevesinde kent merkezinde ilk etapta 300 dar gelirli aile dogalgaza kavusacak.



Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile Denizli Büyüksehir Belediyesi tarafindan yürütülen "Denizli Hava Kalitesinin Iyilestirilmesi Projesi" tanitim toplantisi yapildi. Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantiya, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ve esi Berrin Zolan, Genel Sekreter Yardimcisi Seval Gebes, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Ramazan Degirmenci ve projeden yararlanacak vatandaslar katildi.

Denizli’nin hava kalitesinin daha da iyilestirmesi hedefiyle hayata geçirilen “Denizli Hava Kalitesinin Iyilestirilmesi Projesi” çerçevesinde ilk etapta 300 dar gelirli ailenin dogalgaza kavusacagi belirtildi. Merkezefendi ilçesi ve Pamukkale ilçesindeki dar gelirli aileleri kapsayan çalisma ile hak sahiplerinin konutlarina kalorifer tesisatindan kombiye tüm dogalgaz sisteminin ücretsiz dösenecegi belirtildi.

“Bütün insanlarimiz ayni hizmeti almali, ayni konforu yasamali”

Baskan Zolan, burada yaptigi konusmada Denizli’de tas üstüne tas koyarak vatandaslara hizmet etmeye devam ettiklerini belirterek bugüne kadar birçok sorunu çözdüklerini söyledi.

Baskan Zolan, “Denizli’mizin en önemli sorunlarindan birisi hava kirliligiydi. Denizli’de nefes aldiginiz zaman genzinizi yakan, göz gözü görmeyen bir hava kirliligi vardi. Kisin nefes alamaz zehir solurduk” diyerek, geçmiste kentte yasanan hava kirligini detaylari ile anlatti. Cumhurbaskani Erdogan’in talimatiyla Denizli’ye dogalgaz geldigini, bir yandan sehrin hava kirliliginden kurtuldugunu diger yandan vatandaslarin konfor ve rahata kavustugunu hatirlatan Baskan Zolan, sunlari söyledi: “Biz evinin önünden dogalgaz hatti geçen herkesin kullanabilmesini istiyoruz. Tabi bunu arzu edip bazi imkansizlik ve maliyet açisindan dogalgazdan yararlanamayan kardeslerimiz de var. Onun için bu noktada biz de dertlendik ve dedik ki, ‘Bütün insanlarimiz ayni hizmeti almali, ayni konforu yasamali.”

Bu bir baslangiç

Isinmada soba kullanmanin zorluklarindan bahseden Baskan Zolan, Çevre Sehircilik ve Iklim Bakanligi ile Denizli Hava Kalitesinin Iyilestirilmesi Projesi baslattiklarini ifade ederek, “Hangi mahalleler hava kirliligi anlaminda yogunluk yasiyor, imkani olmayan insanlarimiz kimler, binalarin dogalgaz sistemine uyumlulugu ve izolasyon sistemi gibi verileri Merkezefendi ve Pamukkale ilçemizde tek tek arastirdik. Yapilan arastirma ve inceleme sonunda 300 hane tespit edildi. Bu bir baslangiç, bunun ikinci etabi da gelecek. Ikinci etabinda da yine dogalgazi kullanma imkani olmayan ailelerimize bunu saglama noktasinda projelerimiz devam edecek. Siz izin verirseniz, evinize gelinecek ve kalorifer sistemi kurulacak, kombiniz takilacak ve dogalgaz kullanmaya baslayacaksiniz” dedi.



“Türkiye dogalgazini buldu”

Devletin imkani olmayan vatandaslara dogalgaz faturasiyla ilgili destegi de oldugunu isaret eden Baskan Zolan, Karadeniz’de gerçeklesen dogalgaz kesfini hatirlatarak, “Allah’a hamdolsun Türkiye dogalgazini buldu. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayip Erdogan, ‘Vatandaslarimizin evlerinde ve mutfaklarinda sicak su tüketimindeki dogalgazi bir yil ücretsiz veriyoruz’ müjdesini verdi” dedi.



Projenin detaylarini paylasip vatandaslarin merak ettikleri sorulari yanitlayan Baskan Zolan, “Simdiden hayirli ve ugurlu olsun. Allah’im birligimizi ve dirligimizi daim eylesin. Bir ve beraber oldugumuz sürece asamayacagimiz engel, varamayacagimiz hedef yoktur” diye konustu.

Kaynak: İHA