AFAD'dan Deprem Bölgesine Geri Dönüs Yapmak Isteyen Vatandaslar Için Duyuru

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) deprem bölgesine geri dönmek isteyen vatandaslarin dönüs islemleri ve yol masraf ödemeleri hakkinda duyuru yayimladi.

AFAD'dan Deprem Bölgesine Geri Dönüs Yapmak Isteyen Vatandaslar Için Duyuru
AFAD’in duyurusuna göre, 6 Subat tarihli depremler sonrasinda afet bölgesine dönmek isteyen depremzede vatandaslar kendi araci ile gitmeleri halinde, Valilik ve Kaymakamliklarca olusturulacak ve ilan edilecek müracaat noktalarinda yol masraf belgesi için basvurabilecekler. Gittikleri ildeki müracaat noktalarina ise geldiklerini bildirerek masraflarini alabilecekler. Yol masrafi ödemeleri ise Ziraat Bankasina kimlik numaralari üzerinden yapilacak.

Toplu tasima araçlari ile gitmek isteyen vatandaslar ise, Valilik ve Kaymakamliklarca olusturulacak ve ilan edilecek müracaat noktalarina basvurabilecekler. Valilik veya Kaymakamlik tarafindan temin edilen uygun araçlar ile (Otobüs, minibüs, havayolu, demiryolu vb.) afet bölgelerine ulasimlari saglanacak. Kendisi bilet alan depremzedeler ise müracaat noktalarina basvurmalari halinde bilet ücretleri Ziraat Bankasina kimlik numaralari üzerinden yatirilacak.
Kaynak: İHA