Rusya, Zaporijya'da Cephe Hattina Yakin 18 Yerlesim Yerini Tahliye Edecek

Rusya’nin ilhak ettigi Zaporijya bölgesindeki cephe hattina yakin 18 yerlesim yerinde yasayanlarin Ukrayna’nin artan saldirilari nedeniyle tahliye edilecegi açiklandi.

Rusya’nin Ukrayna’da ilhak ettigi Zaporijya bölgesinin valisi Yevgeniy Balitskiy yaptigi yazili açiklamada, Ukrayna’nin saldirilarinin arttigini gerekçe göstererek cephe hattina yakin 18 yerlesim alaninda bulunan sivillerin tahliye edilecegini duyurdu. Tahliyenin öncelik durumuna göre yapilacagini belirten Vali Balitskiy, "Son günlerde düsman, çatisma bölgelerine yakin yerlesim alanlarina yönelik saldirilarini arttirdi. Bu nedenle kadinlar, çocuklar, yaslilar ve engellilerin bölgeden uzaklastirilmasina karar verildi.

Alinan karar ile Timoshovka, Smirnovka, Tarasovka, Orlyanskoye, Molochansk, Kuibyshevo, Prishib, Tokmak, Malaya Belozerka, Vasilyevka, Velikaya Belozerka, Dneprorudnoe, Mikhailovka, Kamenka-Dneprovskaya, Energodar, Pologi, Konski ve Rozovka’dan tahliyeler gerçeklestirilecek" ifadelerini kullandi.

Tahliyelerin ardindan sivillerin ihtiyaçlarini karsilayacaklarini da vurgulayan Balitskiy, "Insanlarin hayatlarini riske atamayiz. Toplu tasima, konaklama ve yemek ihtiyaçlarinin karsilanmasi için bütçe saglayacagiz. Bunun, cephe hatti bölgelerinde yasayanlarin güvenligini saglamak için zorunlu bir önlem oldugunu vurguluyorum. Kiev’deki suçlular sivil altyapiyi hedef aliyor, biz de onlarin savas yöntemlerini dikkate aliyor ve buna uygun kararlar aliyoruz" dedi.



Ukrayna’nin 4 bölgesi ilhak edilmisti

Öte yandan Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, geçtigimiz 30 Eylül’de yaptigi açiklamada, Ukrayna’nin dogusundaki Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin ilhak edildigini, 4 bölgenin artik Rus topragi oldugunu ifade etmisti.
Kaynak: İHA