Rusya Savunma Bakani Soygu, Cephe Hattina Gönderilecek Askeri Teçhizati Denetledi

Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu, Güney Askeri Bölgesi’nde Ukrayna’daki cephe hattina gönderilecek silah ve teçhizati denetledi.

Rusya Savunma Bakanligi’ndan yapilan açiklamaya göre bugün Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu, Rus ordusunun Güney Askeri Bölgesi’nde teftislerde bulundu. Rus ordusunun lojistiginden sorumlu Rusya Savunma Bakan Yardimcisi Korgeneral Aleksey Kuzmenkov’un Bakan Soygu’ya Ukrayna’da savasan Rus askerlerine gönderilecek modern tanklar, zirhli savas araçlari ve özel araçlarla ilgili bilgi verdigi belirtildi.

Cephedeki askerlere sürekli silah ikmali konusunda "özel kontrol" talimati

Soygu’nun ise Kuzmenkov’a özel askeri operasyon bölgelerindeki birlikler için gerekli tüm silah ve askeri teknik araçlarin sürekli ve düzenli bir sekilde tedariki konusunda özel kontrol görevi verdigi aktarildi. Soygu’nun üretilen silah ve agir zirhli araçlarin onarim alanlarini da denetledigi vurgulandi.

Wagner’in "Rus ordusuna mühimmat destegi saglanmiyor" iddiasi

Öte yandan, Rusya’nin Ukrayna’da sürdürdügü savasta aktif rol alan Rus parali asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin bugün yaptigi açiklamada, siddetli çatismalarin yasandigi stratejik öneme sahip Bakhmut kentinden 10 Mayis’tan itibaren çekileceklerini duyurmustu. Prigojin, Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu ve Rusya Genelkurmay Baskani Valeriy Gerasimov’a seslenerek, "Mühimmatimiz yüzde 70 oraninda eksik. Soygu, Gerasimov bu mühimmatlar nerede? Buradaki cesetlere bakin" ifadelerini kullanmisti.

Prigojin ayrica Bakhmut’ta kendilerinin yani sira Rus ordusuna da mühimmat destegi saglanmadigini iddia ederek, "Tek bir asker tek bir atis yapmiyor. Ne Rus askerlerine ne de bize kimse mühimmat vermiyor" demisti.
Kaynak: İHA