Okul Müdür Yardimcisini Bacagindan Vuran Veli Tutuklandi

Bursa’nin Karacabey ilçesinde okul müdür yardimcisini bacagindan vuran veli savciligin itirazi üzerine mahkemece tutuklandi.

Okul Müdür Yardimcisini Bacagindan Vuran Veli Tutuklandi


Iddiaya göre; Karacabey Sehit Yüzbasi Atilla Savas Acarca Ortaokulu’nun anasinifinda egitim gören 4 yasindaki kizi H.Y.’nin sinif ögretmeni tarafindan saçinin çekildigini iddia eden baba Ferdi Y. (28) yakini O.Y. (26) ile birlikte okula geldi. Müdür yardimcisi Ismail Küçük (51) ile durumu konustuktan sonra merdivenlerden müdürün odasina dogru yöneldi. Baba Ferdi Y. bir anda belinden çikardigi silahi arkasi dönük olan müdür yardimcisi Ismail Küçük’e dogru atesledi. Bacagindan yaralanan müdür yardimcisi Küçük, okuldaki ögretmenlerin yardimiyla Karacabey Devlet Hastanesi’nde tedavi altina alindi. Olay sonrasi silahini okulun yakinindaki bos bir araziye atarak kaçan Ferdi Y. polis ekipleri tarafindan kisa sürede gözaltina alindi.

Silahli saldiri olacagindan habersiz oldugunu iddia eden sahsin yakini O.Y.’nin ise yarali müdür yardimcisi Küçük’ün olay yerinden hastaneye sevki sirasinda yardimci oldugu güvenlik kameralarina yansidi. Karacabey Devlet Hastanesi’nde tedavisi tamamlanan Ismail Küçük’ün taburcu oldugu ögrenildi. Polis ekipleri tarafindan gözaltina alinan Ferdi Y. ile O.Y. emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Emniyet çikisi muhabirlerin ‘Neden yaptiniz?’ sorusuna Ferdi Y., “Yanlislikla oldu. Pismanim.” dedi.

Adliyeye sevk edilen Ferdi Y. ise denetimli serbestlik sartiyla serbest birakildi. 4 çocugu olan ve esinden yeni bir bebek bekleyen Ferdi Y.’ye ev hapsi verilmisti. Cumhuriyet Savciliginin itirazi sonucu tekrar gözaltina alinan zanli çikarildigi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilirken O.Y. ise serbest birakildi.

Öte yandan olay sonrasi Karacabey ilçesindeki okullarda yasanan güvenlik zafiyetinin giderilmesi isteyen veliler, okul girislerine yeniden güvenlik konulmasi konusunda yetkililerden çalisma beklediklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA