Mardin'de Iki Çocuga Taciz Iddiasindan Gözaltina Alinan Uzman Çavus Tutuklandi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde iki çocuga cinsel istismarda bulundugu iddiasiyla gözaltina alinan uzman çavus tutuklandi.

Mardin'de Iki Çocuga Taciz Iddiasindan Gözaltina Alinan Uzman Çavus Tutuklandi


Mardin’de görevli uzman çavus E.K.’nin 29 Mart’ta A.D.’ye, 22 Nisan’da ise H.O.’ya cinsel istismarda bulundugu iddia edildi. Gözaltina alinan süpheli E.K., savcilik ifadesinde, sahislari tanimadigini, sadece üzerine atili suç nedeniyle sahislari hatirladigini beyan etti. Söz konusu sahislari farkli tarihlerde aracina aldigini ifadesinde belirten E.K., “29 Mart tarihinde gerçeklesen olayda komutanlarimdan izin alarak çarsiya çikmistim. Saat ögleden sonra, magdur A.D. de çarsiya giderken yol güzergahinda duruyordu. Sahis bana hitaben durmam için el kol hareketi yapinca ben de durdum. Çarsi tarafina gidecegini söyledi.

Ben de çarsida islerimi bitirip karakoluma dönecek olmasindan dolayi binmesinde bir mahsur olmadigini söyledim. Aracima bindi, tahminimce yolculuk 5-6 dakika sürdü. Yolda sadece bana asker olup olmadigimi sordu. Ben de ona herhangi bir isim yok dedim. Bunun haricinde hatirladigim kadariyla herhangi bir konusma geçmedi. Bu sahsin haricinde zaman zaman Nusaybin’e giderken, gelirken güzergahimda el kaldirip otostop çeken sahislari ise alip birakiyorum. Insani olarak insanlar magdur olmasin diye yardim ediyorum. Aleyhimde sadece bu iki magdurun beyani vardir” denildi.

Nusaybin Sulh Ceza Hakimligince verilen kararda, “E.K., üzerine atili ’çocugun cinsel istismari’ suçunun vasif ve mahiyeti, dosyadaki delil durumu, delilerin henüz tam olarak tam toplanmamis olusu, süphelinin üzerine atili suçu isledigine yönelik somut delillere dayali kuvvetli suç süphesinin bulundugu, süphelinin üzerine atili suçun CMK 100/3-a maddesinde sayili katalog suçlardan oldugu anlasilmakla, süphelinin üzerine atili suçun cezasinin alt ve siniri da dikkatte alindiginda kaçma süphesinin varliginin bulundugu bu asamada adli kontrol tedbirlerinin yeterli olmayacagi, tutuklama tedbirinin ise ölçülü olacagi süpheli hakkinda CMK’nin 100. Maddesinde belirtilen tutuklama tedbirine karar verilmesi için gereken sartlar olustugundan süpheli hakkinda tutuklama talebinin kabulü ile tutuklanmasina karar verilmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA