KKTC'nin Yesilirmak Köyünde Yangin

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Yesilirmak köyündeki agaçlik alanda yangin çikti. Alevlere çok sayida itfaiye ekibi müdahale ederken, Türkiye’den yangin söndürme helikopteri bölgeye dogru yola çikti.

KKTC'nin Yesilirmak Köyünde Yangin
KKTC’nin Lefke bölgesine bagli Yesilirmak köyünün güneyindeki agaçlik alanda yerel saatle 13.00 siralarinda yangin çikti. Bölgeye itfaiye, sivil savunma, Orman Dairesi ekipleri ve askeri personel sevk edildi. Karadan müdahale edilen yangin farkli noktalara yayilinca çalismalara helikopterle havadan destek saglandi. Rüzgarin etkisiyle genis bir alana yayilan yangina müdahale yetersiz kalinca, Türkiye’den ve GKRY’den helikopter istendi.

Türkiye’den helikopter yola çikti

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar yaptigi açiklamada, "Yesilirmak köyünün güney kisminda bugün ögle saatlerinde baslayan ve rüzgarin etkisiyle yayilan yangini söndürme çalismalarina, devletimizin ilgili bütün birimleri büyük bir özveriyle devam ediyor. Yangina ilk müdahale, Güvenlik Kuvvetleri Komutanligi’na bagli helikopter, GKK ekipleri, Orman Dairesi, Itfaiye ve Sivil Savunma Teskilati ekipleri tarafindan gerçeklestirilirken, yapilan girisimler sonucunda Türkiye’den de yangina müdahale etmek için yangin söndürme helikopteri, bölgeye intikal etmek için yola çikmistir. Diger yandan verdigim direktif dogrultusunda Cumhurbaskani Özel Temsilcisi M. Ergün Olgun’un Kriz Teknik Komitesi vasitasiyla yaptigi girisimler sonucunda gerekli aranjmanin saglanarak GKRY’den de bir yangin söndürme uçaginin yangin yerine intikal etmek için hazirlandigini vurgulamak istiyorum. Havadan ve karadan yapilan müdahalelerle rüzgarin yol açtigi mukavemete ragmen yanginin kontrol altina alinmasi en büyük temennimizdir" ifadelerini kullandi.

Cahitoglu: "Sarp ve yüksek bir yerde"

KKTC Basbakanlik Müstesari Hüseyin Cahitoglu ise yanginin sarp ve yüksek bir yerde olmasi nedeniyle müdahalenin zor oldugunu söyledi.

Cahitoglu, yanginin bölgede bulunan köylere ve Lefke’ye siçramamasi için gerekli tedbirlerin alindigini aktardi.

Orman Dairesi Müdürü Salih Günes de Yesilirmak’in güneyinde vadi içinde baslayan yanginin yayilmasini engellemek amaciyla çalismalarin devam ettigini belirtti.

Günes, siddetli rüzgar ve arazi kosullarinin müdahaleyi zorlastirdigini ifade etti.

Kaynak: İHA