Katil Zanlisi Kendisini 'Silah Kendiliginden Ates Aldi' Diyerek Savundu

Eskisehir’de 26 yasindaki Ibrahim Can Temelli’nin öldürülmesiyle ilgili devam eden davanin ilk celsesinde kendisini savunan katil zanlisi Sercan Ipek, “Silah kendiliginden ates aldi” dedi.

Katil Zanlisi Kendisini 'Silah Kendiliginden Ates Aldi' Diyerek Savundu
Olay, 3 Ocak’ta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir çig köfte dükkaninin yakinlarinda meydana geldi. Ruhsatsiz silahiyla Ibrahim Can Temelli’yi 3 yerinden yaralayan katil zanlisi Sercan Ipek, olay yerinden kaçti. Agir yaralanan Ibrahim Can Temelli ise tedavisi için kaldirildigi Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Tip Fakültesi’nde tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli Asayis Sube Müdürlügü Gasp ve Cinayet Büro Amirligi ekiplerince baslatilan çalismalar sonucu olay yerinden kaçan Sercan Ipek, arkadasi Önder S.’nin evinde özel harekat polislerinin operasyonu sonucu yakalandi. Gözaltina alinan Sercan Ipek ve Önder S., islemlerinin ardindan çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Eskisehir 5. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin ilk celsesinde, Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet, ‘silahla tehdit’ suçundan 5 yila kadar, ‘ruhsatsiz silah tasima’ suçundan 3 yila kadar hapis cezasi talep edilen katil zanlisi Sercan Ipek ve ‘kasten öldürmeye yardim etme’ suçundan 15 yila kadar hapsi talep edilen Önder S. durusma salonunda hazir edildi. Durusmaya maktul Ibrahim Can Temelli’nin ailesi, haklarinda ‘suçluyu kayirma’ suçundan 5 yila kadar hapis istenen tutuksuz saniklar Olgun Y. ile Yasin Y. ve taraf avukatlari katildi.



“Silah kendiliginden ates aldi”

Olayin yasandigi geceyi anlatan tutuklu sanik Sercan Ipek, yaptigi savunmasinda, “Ben istemeden bir insanin ölümüne sebep oldugum için çok üzgünüm. Keske beni takip etmeselerdi, bana hakaret edip, tehdit etmeselerdi. Olay gecesi çig köfteciye girdim ve maske istedim. Olmadigini söyledi.

Dükkandan çikarken ’Gida isletmelerinde maske yok’ diye söylendim. Sonra taksiye bindik. Isiklarda durdugumda maktul oldugunu tahmin ettigim kisi motosikletle aracin yaninda durdu. Ne oldu diye sordum. O da küfür ederek ’Asagi in göstereyim’ dedi.

Daha önce ayni saatlerde planli sekilde vuruldugum için ayni kisilerin geldigini sandim. Araçtan indim. Kaçsinlar diye silahimi dogrulttum. 1 sahis motosikletle uzaklasti. Maktul bana ’tekrar görüsecegiz’ deyince tekrar silahi dogrulttum. Silah kendiliginden ates aldi. Sahis yürüyerek gidince yaralandigini düsünmedim. Taksiye binip uzaklastim” ifadelerini kullandi.

Olay gecesi Sercan Ipek’in bindigi taksinin soförü Olgun Y. de mahkeme heyetine yaptigi savunmada, katil zanlisinin silahi oldugunu bilmedigini ve suçsuz oldugunu söyleyerek beraat talep etti. Diger saniklar Yasin Y. ve Önder S. ise olaydan haberleri olmadiklarini belirterek beraat talebinde bulundular.

Hakkinda 15 yil hapis istenen tutuklu sanik tahliye edildi

Taraflari dinleyen mahkeme heyeti, katil zanlisi Sercan Ipek’in tutukluluk halinin devamina karar verirken, diger tutuklu sanik Önder S.’nin tutuklu kaldigi süre ve kaçma süphesi uyandiran somut olgular bulunmamasi nedeniyle tahliyesine karar verdi. Saniklar Yasin Y. ile Olgun Y.’nin tutuksuz yargilanmalarinin devamina karar verilen durusma, 19 Temmuz’a ertelendi.
Kaynak: İHA