Denizli'ye Ceviz Büyüklügünde Dolu Yagdi

Denizli’nin Çameli ilçesinde ceviz büyüklügünde meydana gelen siddetli dolu yagisi, ekili arazilerin yani sira araç ve gereçlerde hasara neden oldu.

Denizli'ye Ceviz Büyüklügünde Dolu Yagdi


Uzun yillar ortalamasinin üzerinde kurak bir sonbahar ve kis mevsiminin ardindan bahari kar ve yagisla karsilayan Denizli’de, alisila gelmedik hava olaylari yasanmaya devam ediyor. Nisan ayinin basi ve ortasinda yasanan kar yagisiyla gelinligini giyen Çameli ilçesi, bu kez siddetli dolu yagisiyla beyaza büründü. Aksam saatlerinde aniden baslayan ve yaklasik 15 dakika devam eden dolu yagisi, hayati olumsuz yönde etkiledi.

Dolu büyük hasara neden oldu

Ceviz büyüklügünde yasanan ve her yeri kar yagmis gibi beyaz örtüyle kaplayan dolu yagisina hazirliksiz yakalanan vatandaslar, siginacak yer aradi. Siddetli dolu yagisinin neden oldugu hasar, yagisin etkisini kaybetmesiyle ortaya çikti. Siddetli dolu yagisi, ekili arazilerin yani sira araç ve gereçlerde hasara neden oldu.

Hayatinda ilk kez bu sekilde bir dolu yagisiyla karsilastigini ifade eden Kadir Çelik, “Çameli’nde dolu yagisi çok hizli bir sekilde basladi.

Yaklasik 15 dakika boyunca devam etti. Bütün araçlarda büyük veya küçük hasar olusturdu. Zarar çok büyük, herkes aracindaki hasari tespit etmeye çalisiyor. Bazi araçlarin camlari patlamis, bazi araçlarin aynalari kirilmis” dedi.

Kaynak: İHA