Alev Topuna Dönen Palmiye Agaçlari Korku Dolu Anlar Yasatti

İçel’in Erdemli ilçesinde yanarak metrelerce yüksege alev saçan palmiye agaçlari, çevredeki binalarda oturanlara korku dolu anlar yasatti.

Alev Topuna Dönen Palmiye Agaçlari Korku Dolu Anlar Yasatti
Olay, ilçeye bagli Akdeniz Mahallesi’nde İçel Antalya D-400 karayolu kenarindaki palmiye agaçlarinin bulundugu bölgede yasandi. Alinan bilgiye göre, bilinmeyen bir nedenle bos barakalar ve palmiye agaçlarinin bulundugu bir noktada yangin çikti. Rüzgarin da etkisiyle palmiye agaçlari bir anda alev topuna döndü. Bir süre sonra çevredeki binalara kadar yükselen alevler çevredekilere korku dolu anlar yasatti. O anlar bir vatandas tarafindan cep telefonu kamerasiyla kaydedildi.

Vatandaslarin haber vermesiyle olay yerine gelen 3 itfaiye araciyla yangina müdahalede bulunuldu. Polis ekipleri ise rüzgarin da etkisiyle karayoluna kadar savrulan kivilcimlar sebebiyle yol kenarinda güvenlik önlemi aldi. Yaklasik yarim saat süren müdahalenin ardindan yangin çevredeki bina ve is yerlerine ulasmadan kontrol altina alinarak söndürüldü.

Mahalle sakinlerinden Arda Gezer, "Arka mahalleden geçiyorduk, yükselen dumanlari gördük. Kostuk geldik zaten agaçlar alev almisti, ikisi de yaniyordu. O sirada zaten itfaiye ekipleri geldi. Söndürdüler su an bir sikinti yok. Bir telaslanma oldu, herkes itfaiyeyi aradi. Söndürdüler erkenden, bir sey olmadan bitti" dedi.

Yanan alanda sogutma çalismasi yapilirken, yanginin çikis sebebinin belirlenmesine yönelik inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA