Vanli Ögrenciler Bitlis'in Tarihi Mekanlarini Gezdi

Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne ait yurtlarda kalan yaklasik 150 ögrenci için Bitlis ve Ahlat ilçesine gezi düzenlendi.

Vanli Ögrenciler Bitlis'in Tarihi Mekanlarini Gezdi
Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde faaliyet gösteren Amine Hatun Kiz Ögrenci yurtlarinda kalan 150 ögrenci, Bitlis’in Ahlat ilçesindeki tarihi mekanlarini gezdiler. Oldukça eglenceli geçen gezi programinda, ögrenciler tarihi ve dogal alanlari gezerek ögretmenler tarafindan bilgilendirildi. Ilçenin zengin bir tarihi dokusu ve dogal güzellikleri oldugunu ifade eden ögretmenler; sehrin tarihi mekanlarinin güzelliklerini ögrencilere tanitmak için bu programi düzenlediklerini ifade etti.

Van Gençlik ve Spor Il Müdürü Arif Özsoy, Ahlat ilçesinde bulunan tarihi ve dogal güzellikleri tanitmak için ögrencilere yönelik gezi programi düzenlediklerini belirterek, “Gezi programi çerçevesinde ögrencilerimiz piknik yapip gönüllerince eglendiler. Ahlat Sahil Kalesi, Selçuklu Mezarligi, El Aman Hani, Kayi Obasi, Harabe Sehir, Emir Bayindir Kümbeti ve Bitlis Kalesi gibi tarihi mekanlari da ziyaret ederek buralar hakkinda bilgi sahibi oldular. Hayatlarinda ilk kez ilimizi ve ilçemizin güzelliklerini gören ögrencilerimizin mutluluklari bizleri de mutlu etti. Ögrencilerimiz, ögretmenleri ile birlikte Sahil Kalesi’ni ve kale içinde bulunan tarihi camileri gezdiler. Ögretmenlerinden kale ve içindeki camiler hakkinda bilgiler alan ögrenciler, tarihi mirasimiza sahip çikmak adina bilgilendirdiler. Sahil Kalesi’nin insani geçmise götüren yolunda yürümek ögrencilerde ilgi ve merak uyandirdi. Ögrenciler, ögretmenleri ile kale içinde ve göl kenarinda bol bol fotograf çekip bu anlari saklamayi da ihmal etmediler. Ögrencilerimiz daha sonra Selçuklu Mezarligi ve Ahlat Müzesi’ni gezdiler. Selçuklu Meydan Mezarligi’nda bulunan islemeli büyük mezar taslarini inceleyip fotograf çektiren ögrenciler, mezarlar hakkinda bilgi aldilar. Insallah bu tür etkinliklerimiz devam edecektir" diye konustu.

Kaynak: İHA