Tuvalette Bulunan Çuvaldaki Cesetle Ilgili Kan Donduran Detaylar Ortaya Çikti

Istanbul’un Üsküdar ilçesinde is yerinin tuvaletinde çuval içinde cesedi bulunan kayip Metin Üreyil cinayetinde kan donduran detaylar ortaya çikti. Metin Üreyil’in cesedi yaklasik 900 bin lira borç aldigi iddia edilen arkadasi M.A.I.’nin isyerinin tuvaletinde bulundugu ve katil zanlisinin baska bir çalisanina çamasir suyu ve çuval aldirarak kanlari temizledigi belirlendi.

Tuvalette Bulunan Çuvaldaki Cesetle Ilgili Kan Donduran Detaylar Ortaya Çikti


Atasehir ilçesi Yenisahra Mahallesi’nde oto yikama isi yapan Metin Üreyil, 27 Mayis Cumartesi günü sabah çiktigi evine bir daha dönmedi. Üreyil’in yakinlari hemen polise gidip Kayip Sahislar Büro Amirligine kayip basvurusunda bulundu. Konuyla ilgili çalisma baslatan ekipler incelenen kamera görüntülerinden Üreyil’in kayboldugu gün öglen saatlerinde dükkanindan çikip bir araca bindigini ve uzaklastigini tespit etti. Yapilan incelemelerde aracin M.A.I.’ye ait oldugu belirlendi. Çalismalarini derinlestiren ekipler süphelinin Üsküdar Cumhuriyet Mahallesi Deniz Sokak’ta bulunan is yerinin tuvaletinde çuval içerisinde bir ceset buldu. Kayip Üreyil’e ait oldugu tespit edilen cesedin basindan bir kursunla öldürülüp çuvala konuldugu belirlendi.

Kan izlerini temizleyip çuvala koymuslar

Kayip olayinin cinayete dönmesinin ardindan olayi devralan Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri süpheliyi yakalamak için çalisma baslatti. Iki süpheliyi gözaltina aldi. Ekipler ilk olarak süphelinin is yerinde çalisan ve ayni zamanda kiz arkadasinin da babasi olan Ihsan A.’yi gözaltina aldi. Gözaltina alinan süpheli ifadesinde; “M.A.I. Pazar günü sabah beni arayip dükkanlardan birini devredecegim temizlememiz lazim. Seni almaya geliyorum, dedi.

Bir süre sonra yanima gelip aldi. Araçla giderken bir yerden bana temizlik malzemesi ve çuval aldirdi. Isyerine gittigimizde cesedi gördüm. Beni tehdit ettigi için ona yardim etmek zorunda kaldim” dedigi iddia edildi.

“Moralim bozuk kafa dagitalim"

Cinayet Büro ekiplerince gözaltina alinan Sevket A.’nin ise süphelinin kaçmasina yardim ettigi öne sürüldü. Ifadesinde; “M.A.I. beni arayip canim sikkin biraz kafa dagitalim gezelim, dedi.

Ben de tamam dedim sonra Trabzon’a gittik. Ben ertesi gün döndüm. Olaydan haberim yoktu” dedigi öne sürüldü.

900 bin liralik borç iddiasi

Cinayet Büro dedektiflerince yapilan çalismada olayin sebebine dair detaylarda ortaya çikti. Iddiaya göre M.A.I. ile Metin Üreyil arasinda 900 bin liralik alacak verecek meselesi olugu, olay günü M.A.I.’nin Üreyil’i alip isyerine götürdügü ögrenildi. M.A.I.’nin burada Üreyil’i öldürdükten bir gün sonra çalisani Ihsan A.’yi yanina çagirip etrafi temizlettigi ve cesedi çuvala koyup bodrum kattaki tuvalete attiklari tespit edildi.

2 süpheli adliyeye sevk oldu

Konuyla ilgili gözaltina alinan iki süpheli Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligindeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Cinayet Büro Ekiplerinin olayla ilgili çalismasi devam ederken firari süpheli M.A.I. ise her yerde araniyor.
Kaynak: İHA