'Top Model Of Turkey' Ikincisi Marmaris'ten

Her yil yüzlerce genç kiz ve erkegin basvurdugu modellik yarismalarindan Top Model of Turkey’in son yarismasinda dereceye girerek ikinci olan model, Mugla’nin Marmaris ilçesinde yasayan Simay Alp oldu. 21 yasinda ve 1.78 santim boyunda olan biyomedikal mühendisligi 2. sinif ögrencisi Alp, "Hem model hem de mühendislik meslegimde zirvede olmak istiyorum" dedi.

'Top Model Of Turkey' Ikincisi Marmaris'ten
500 kisinin basvurdugu, Istanbul’da bir otelde düzenlenen yarismada 2. sirayi alan Simay Alp, iki yildir Marmaris’te yasadigini ve Marmaris’i çok sevdigini söyledi.



Küçük yaslardan bu yana modellige ilgi duydugunu ve arastirmalar yaptigini belirten Alp, ilk kez basvurdugu ve ikinci oldugu Top Model of Turkey yarismasi ve gelecek planlari ile ilgili, "Bu yarismaya ön elemede 500 kisi katilmisti. Sona dogru 20 kisi kaldik, son eleme turunda ise ikincilik ödülünü aldim. Kendimle gurur duyuyorum. Hedefim Türkiye’yi modellik sektöründe dünya çapinda temsil etmek. Çocuklugumdan beri defilelere ilgi duyuyordum. Modellik, foto modellik benim için her zaman bir hayalden öte amaçti. Özge Ulusoy, Çagla Sikel’i disiplinleri ve çalisma sekillerinden dolayi kendime örnek aliyorum. Onlarin yolundan ilerlemeyi düsünüyorum" diyerek hedefinin önce Istanbul, sonrasinda ise dünyaya açilmak oldugunu belirtti.



"Güzellik gelip geçici, insanin içinin de dolu olmasi gerekir"

Ayni zamanda biyomedikal mühendisligi ögrencisi olan Alp, "Hem modelligi hem de mühendisligi birlikte ve dünya çapinda ilerletmek istiyorum. Insanin disi kadar içini de doldurmasi gerektigini düsünüyorum, güzellik gelip geçici. Önemli olan insanin kültürel ve egitimsel olarak ne kadar doldurdugudur. Bunun için iki yönden de devam edecegim. Ilerleyen zamanlarimda mühendislik meslegime de agirlik vermeyi planliyorum. Simdilik mankenlik ve mühendislik alaninda kendimi gelistirecegime inaniyorum" dedi.

Katildigi yarismanin sartlari geregi yakin zamanda Malezya’da Türkiye’yi temsil edecek olan Simay Alp, "Malezya’da gerçeklesecek olan bu yarismada, Türkiye’ye derece ile dönüp hem kendimi hem ülkemi hem de Marmaris’i taçlandiracagimi umuyorum" seklinde konusarak, yarisma için siki bir diyet ve spor kampina girdigini de ekledi.
Kaynak: İHA