TOBB Yönetimine Izmir'den Iki Isim Birden Girdi

Türk is dünyasinin çati örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin yeni yönetim kurulunda Izmir’i iki baskan temsil edecek.

TOBB Yönetimine Izmir'den Iki Isim Birden Girdi


Izmir Ticaret Borsasi (ITB) Baskani Isinsu Kestelli ve Ege Bölgesi Sanayi Odasi (EBSO) Baskani Ender Yorgancilar, bugün tamamlanan 79. Genel Kurul’da TOBB Yönetim Kurulu Üyeligine seçildi. Geçtigimiz dönem Izmir’i temsilen TOBB yönetiminde yer alan IZTO Baskani Mahmut Özgener, yeni dönemde kendi istegiyle görev almadi. Izmir, Birlik seçimlerinde ayni zamanda tarihi bir ilke de imza atti. Isinsu Kestelli, 79 yillik tarihinde TOBB Yönetim Kurulu’na giren ilk kadin temsilci oldu.

“Kendi istegimle görev almadim”

Seçimlerin ardindan TOBB seçimlerini ve yeni dönemi degerlendiren IZTO Baskani Mahmut Özgener, “Dünya ve Türkiye ekonomisinde çok firtinali bir dönemde Izmir’i temsilen bulundugum TOBB’da, is hayatinin güçlü kalmasi için gereken tüm sorumluluklari almaya gayret ettik. Bu dönem kendi istegimle görev almadim. Yeni dönemde kentimizi temsilen TOBB Yönetim Kurulu’na giren Sayin Kestelli ve Sayin Yorgancilar’in da ayni anlayisla Izmir ve Türkiye için elden gelen her seyi yapacagina inancim tam. Kentimizin TOBB’daki temsilinin artmasi benim için ayrica bir gurur vesilesi. Dostlarima basarilar diliyorum” dedi.



“Izmir’i temsil etme firsati buldugum için çok memnunum”

79 yillik tarihinde TOBB Yönetim Kurulu’na giren ilk kadin temsilci olan ITB Baskani Isinsu Kestelli, “Türk is dünyasinin çati örgütü olan TOBB’da Izmir’i temsil etme firsati buldugum için çok memnunum. Öncelikli gündemim, Türkiye’de tarim ve hayvanciligin tüm bilesenleriyle stratejik sektör olarak önünün açilmasina gayret etmek olacak. Bu tasarrufu için TOBB Baskanimiz M. Rifat Hisarciklioglu’na mütesekkirim. Izmir’de örnek bir dayanismayla çalistigimiz dostlarim Mahmut Özgener ve Ender Yorgancilar’a da verdikleri destek için çok tesekkür ediyorum” ifadelerin kullandi.

“Izmir için çalismaya devam edecegiz”

EBSO Baskani Ender Yorgancilar, “TOBB, Türk is dünyasi için çok önemli bir kurum. Bir dönem aradan sonra yeniden ve daha güçlü bir temsille çati kurulusumuzun yönetiminde yer almak gurur verici. Ülkemizin sanayiden tarima, ticaretten turizme her alanda dengeli bir büyümeye ve üretim kaslarini güçlendirmeye ihtiyaci var. Bu amaca hizmet için Izmirli tüm STK’larla omuz omuza yürümeye devam edecegiz. Mahmut Baskan’a yaptigi hizmetler için çok tesekkür ediyorum. Simdi biz Isinsu Baskan’la birlikte ülkemiz ve Izmir’imiz için çalismaya devam edecegiz. Kentimize ve Türkiye’ye hayirli olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA