Samsun'a 44,6 Kilo Yagis Düstü, Saganagin Devam Etmesi Bekleniyor

Samsun’da son 24 saatte metrekareye 44,6 kilo yagis düstü. Kuvvetli gök gürültülü saganagin hafta basina kadar sürmesi tahmin ediliyor.

Samsun'a 44,6 Kilo Yagis Düstü, Saganagin Devam Etmesi Bekleniyor
Yagisli havanin etkisinde olan Samsun’da son günlerde aralikli olarak saganak boy gösteriyor. Ani bastiran yagmurlarin ardindan bazi yerlerde su birikintileri ve baskinlari meydana gelirken, gündelik hayat da olumsuz etkileniyor. Meteoroloji Genel Müdürlügü verilerine göre son 24 saatte Samsun’un Havza ilçesine 44,6 kilo yagis düserken, Atakum 33,8 kilo ve Kavak da 28,1 kilo yagis aldi.

30 Mayis saat 06.00 ile 31 Mayis saat 06.00 arasinda Samsun Havza’da metrekareye (44,6 kilo), Atakum’da (33,8 kilo), Kavak’ta (28,1 kilo), 19 Mayis’ta (21,4 kilo), Canik’te (20,2 kilo), Ladik’te (19,6 kilo), Salipazari’nda (16,7 kilo), Vezirköprü’de (16,2 kilo), Bafra’da (13,2 kilo), Tekkeköy’de (11,1 kilo), Çarsamba’da ve Ilkadim’da da (10,8 kilo) yagis düstü. Yagislarin büyük bölümünün çok kisa sürede düsmesi, birçok ilçede su birikintilerine ve baskinlara yol açti.

Su baskini, sel, yildirim ve dolu uyarisi

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlügü hava olaylari hakkinda, “Yapmis oldugumuz son degerlendirmelere göre; bölgemiz genelinde havanin parçali ve yer yer çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçmesi beklenmektedir. Yagislarin iç kesimlerde yerel olarak kuvvetli olmasi tahmin edilmektedir. Yagislarin; bölgemizin iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olmasi beklendiginden sel, su baskini, yildirim, ulasimda aksamalar, yagis aninda kuvvetli rüzgar, dolu yagisi gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir” ifadeleri kullanildi.

Su anda Samsun’da 22 derece olan hava sicakliginin 1 hafta daha devam etmesi tahmin edilirken, yeni hafta basina kadar kuvvetli gök gürültülü saganagin devam edecegi degerlendiriliyor.
Kaynak: İHA