Pazarci Esnafi Temmuz Sonunda Yeni Yerinde Olacak

DÜZCE – Düzce’nin Hamidiye Mahallesi’nde gerçeklestirilen modern pazaryerinin temeli atildi. Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, “Gelecek dönem için Düzce için 100 projemiz var. Bir kismi devam ediyor, bir kismi baslama asamasinda” dedi.

Pazarci Esnafi Temmuz Sonunda Yeni Yerinde Olacak
Düzce Belediyesi tarafindan Hamidiye Mahallesine kazandirilan modern pazaryeri projesinin temeli düzenlenen törenle atildi. Sali pazari olarak bilinen bölgede 140 tezgah kapasitesine sahip olacak sekilde projelendirilen modern pazaryerinin temeli genis katilimla atildi.

Tüm Muhtarlar Dernegi Sube Baskani ve Hamidiye Mahallesi Muhtari Mensur Bilgin, temeli atilan pazaryeri projesinin uzun süredir gündemde oldugu belirterek, “Baskanimizin bu konudaki dirayeti, durusu ve hizmet anlayisiyla bugün temel atma törenini düzenledik. Hamidiye halkina, Düzce halkina pazarci esnafimiza ve bizlere hayirli, ugurlu olsun. Içinde en ufak emegi olanlardan Allah razi olsun” dedi.

Sebze ve Balikçilar Odasi Baskani Batuhan Yangaz ise Aziziye Mahallesinde yapiminda sona gelinen Merkez Pazaryerinden sonra Hamidiye’nin ikinci proje oldugunu belirterek, “Bu iki projede Faruk Özlü baskanimin zamaninda. Bu çalismada igne ucu kadar destegi olan herkese pazarci esnafini yagmurdan sikintidan kurtaran kim varsa tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

“Düzce’miz çehre degistiriyor. Gördügünüz gibi Düzce’de çok kalici temeller atiliyor. Meselenin özü sadece Hamidiye mahallesinde atilan temelden ibaret degildir” diyen DESOB Baskani Mustafa Kayikçi, konusmasina söyle devam etti; “Düzce içme suyu ile Pazaryeri projeleri ile Melen Projesi ile hele Asar Suyu Projesi ile okullari ile bir bütün halinde kabuk degistiriyor. Lütfen bunu görelim. Burada amaç sadece pazaryeri görmek degil. Belediye baskanim sayesinde sadece pazaryerleri degil, bu sehrin kökten degistigini hep beraber görmeyi, hizmetlerin arkasinda yardimci olabilmeyi, hiçbir siyasi parti anlayisi gözetmeksizin kime yararsa yarasin, mesele Düzce oldugunda hep bir araya gelecegi ortam su an çok uygundur. Meselenin özü hizmettir. Ben Allah razi olsun diyorum. Görünmeyen hizmetler bu kadar da var ama görünenler bize yeter. Düne kadar burnumuzu kapattigimiz çöp tesisini konusan kalmadi. Biz bir ve beraber olacagiz. Bu isleri kimler basariyorsa biz de yaninda yer alacagiz.”

“Baskanimiz tohum etki simdi hasada basladi”

AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, ile kalici bir eser kazandiran Baskan Faruk Özlü’ye tesekkürlerini ileterek, “Isin özü çalismak diyerek devam eden bir belediye baskanimiz var. Düzce’nin içme suyu problemi çözüldü. Baskanimin da dedigi gibi çöp tesisi çözüldü. Aziziye benim mahallem her gün etrafindan geçerken gururla bakiyorum. Kendi enerjisini üreten bir yer yapildi. Yine burada da yapiliyor. Baskanimiz tohum ekti, simdi hasada basladi.

Günü kurtarmak isteyen bir baskanimiz yok, hamdolsun. Gerçekten gelecegimize daha yasanabilir bir sehir birakmak için çalisan bir baskanimiz var. Sag olsun, var olsun. Isin özü çalismak diyerek çalismaya devam ediyor” dedi.



“Bu yaz bitecek”

Belediye Baskani Faruk Özlü, Muhtar Mensur Bilgin’in, belediye baskani seçilmesinin ardindan kendisine bir pazaryeri yapalim dedigini söyleyerek, “Hatta ‘kepçe gönder kazalim, baslandigi belli olsun’ dedi.

Arkadaslar biz hiçbir zaman göstermelik is yapmadik. Önce ‘parasini bulacagiz, projeyi hazirlayacagiz, ihalesini yapacagiz’ dedim. Gerçekten de önce bütçemizi ayarladik. Ihalesini yaptik. 10 Milyon TL bir bütçe ayirdik. Burada takas islemleri vardi. Bazi kurumlarin takas islemlerini yaptik, müsaade aldik. Projeyi kendimiz mimarlarimiz çizdi hazirladi. Serbest ihale yaptik. Insallah bu yaz bitecek. Kis geldiginde pazarci esnafimiz medeni sartlarda, insani sartlarda burada hizmet verecek. Mahalle halkimiz da buradan alis verisini yapacak” seklinde konustu.



“Klasik bir siyasetçi degilim”

Düzce’de kaç pazaryeri olmasi gerektigini planladiklarini dile getirerek Faruk Özlü, “Bizim planimiz hazir. Bunlardan en büyügü Aziziye Mahallesi’ndeki Merkez Pazaryeridir. Orada modern bir proje yaptik. Bitti diyebiliriz. Araç park yerlerinin asfalti dökülüyor. Esnafimizi oraya tasiyacagiz. Ben klasik bir siyasetçi degilim, öyle olsam parklarda pamuk seker dagitirim. Çocuklara top dagitirim. Ben mühendisim. Bizim bütün islerimiz hesaba dayanir, matematige dayanir. Zaten o sebepledir ki; geldigimiz günden beri belediyenin borçlarina, hacizlerine ragmen herkesin maasini zamaninda ödüyoruz. Ikramiyesini, sosyal dengesini, mesaisini zamaninda ödüyoruz. Bugüne kadar bir gün gecikmemistir. Esnafa olan borçlarimizi zamaninda ödüyoruz. Dolayisiyla bir düzen, nizam söz konusu” ifadelerinde bulundu.

“Asla ayrim yapmayiz, isimize bakariz”

Düzce için belediyecilikle ilgili çalismalarini da sistematik hale getirdiklerini kaydeden Baskan Özlü, sunlari söyledi;

“Düzce için 100 projemiz var. Bir kismi devam ediyor, bir kismi baslama asamasinda. Bunlar bitince Düzce sinif atlayacak. Insani gelismislik endeksi bakimindan Türkiye ortalamasina giren bir sehir olacak. Ben isime bakarim, teknik bir adamim. Seçimler gelince geregini yapariz. Seçim bitince isimize bakariz. Bize oy veren, vermeyen herkese ayniyiz. Islerimizi hizlandiracagiz.”

Konusmalar sonrasinda Hamidiye Modern Pazaryerinin temeli protokol üyelerinin beton santrali butonuna basmasi ile atildi.
Kaynak: İHA