Özakalin Erzurum Is Dünyasini TOBB'da Temsil Edecek

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Yönetim Kurulu Baskani Saim Özakalin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin (TOBB) 79. Genel Kurulu’nda TOBB Yönetim Kurulu Üyeligine seçildi.

Özakalin Erzurum Is Dünyasini TOBB'da Temsil Edecek
Birlik binasinda yapilan genel kurulda açilis programinin ardindan Birlik baskanligi seçimi ardindan da Birlik Yönetim Kurulu, Konseyler ve Yüksek Disiplin Kurullarinin asil ve yedek üyeliklerinin seçimleri yapildi. Saat 16.30’da tamamlanan oy verme islemlerinin ardindan yeni TOBB Yönetimi sekillendi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi’nin, Yilmaz Kuskay’dan yaklasik 33 yil sonra Saim Özakalin’la TOBB Yönetiminde temsil edilecek olmasi Erzurum is dünyasinda da sevinçle karsilandi.

Rifat Hisarciklioglu baskanligindaki yeni TOBB Yönetimi su isimlerden olustu; Ali Kopuz, Selçuk Öztürk, Salih Zeki Murzioglu, Tamer Kiran, Faik Yavuz, Cengiz Günay, Zeki Kivanç, Engin Yesil, Hakan Ülken, Saban Aziz Karamehmetoglu, Mehmet Büyüksimitçi, Mustafa Cihat Lokmanoglu, Ibrahim Burkay, Seyit Ardiç, Sekib Avdagiç, Isinsu Kestelli, Ali Çandir, Ender Yorgancilar, Mehmet Tuncay Yildirim ve Saim Özakalin.

TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu seçimin ardindan TOBB’un yeni yönetiminde görev alan isimleri tebrik ederek basari dileginde bulundu. TOBB Yönetim Kurulu Üyeligine seçilen ETSO Yönetim Kurulu Baskani Saim Özakalin ise; Erzurum is dünyasini TOBB’da temsil edecek olmaktan mutluluk duydugunu belirterek, “Ülkemizin, bölgemizin ve sehrimizin ekonomisi, reel sektörümüzün sorunlarinin çözümü için mesai mefhumu gözetmeksizin çalismaya devam edecegiz. Bize duyulan güveni bos çikarmamak için hiç durmadan çaba gösterecegiz” dedi.

Hizmet Seref Belgesi Takdim Töreni

Öte yandan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin (TOBB) 79. Genel Kurulu kapsaminda düzenlenen TOBB Hizmet Seref Belgesi Takdim Töreni de genel kurul öncesinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla gerçeklestirildi.

Cumhurbaskani Erdogan’la birlikte TBMM Baskani Mustafa Sentop, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakani Nurettin Nebati, Ticaret Bakani Mehmet Mus, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ile 365 Oda ve Borsa baskaninin istirak ettigi törene, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi’ni (ETSO) temsilen de Yönetim Kurulu Baskani Saim Özakalin, Meclis Baskani Gökhan Yilmaz, Üst Kurul Delegeleri; Haktan Ömeroglu, M.Melik Kaya, Arif Köksal Yilmaz, Kadir Ovat ve Ali Yilmaz ile Genel Sekreter Kürsat Karagöl katildi.

Birlik merkezindeki törenin açis konusmasini, TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu yapti.

Hisarciklioglu; “Ülkemiz için üretmeye devam edecegiz”

Konusmasinda, Türkiye’nin seçim sürecini sükunetle tamamladigini belirten TOBB Baskani Hisarciklioglu, "Artik seçimleri geride birakma, dengeleri yerine oturtma, daha huzurlu, daha mutlu ve daha müreffeh bir Türkiye için hep birlikte çok çalisma zamanidir." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan’in is hayatindan geldigini, üretim ve ticaretin zorluklarina vakif oldugunu ve kendisinin her zaman özel sektörün yaninda yer aldigini ifade eden Hisarciklioglu, Erdogan’in saatler süren toplantilarda is dünyasinin sorunlarini dinledigini söyledi.

Ülkenin daha güçlü, daha zengin, daha müreffeh olmasi için üretmeye devam edeceklerini kaydeden Hisarciklioglu, devletin kendilerine verecegi her görevde Türk özel sektörü adina çalismaya devam edeceklerini dile getirdi.

Bakan Mus; “Is Dünyasinin Heyecani Motivasyon Kaynagimiz”

Törende daha sonra konusan Ticaret Bakani Mehmet Mus da, bugüne kadar tüm is dünyasiyla bir çarkin dislileri gibi uyum içinde çalistiklarini belirterek, bundan sonra da is insanlarinin azmi ve heyecaninin kendileri için en büyük güç ve motivasyon kaynagi oldugunu söyledi.

Bakan Mus, 21 yildir oldugu gibi bundan sonra da is dünyasinin önünü açacak, güç birligi ve istisare içinde ekonomide büyük basarilar elde etmek için çalismaya devam edeceklerinin altini çizdi.

Küresel ekonomide yasanan istikrarsizliklara ve bozulmalara ragmen Türkiye’ye iliskin verilerin, ekonominin temellerinin saglam olduguna dikkati çeken Bakan Mus konusmasinda su ifadelere yer verdi; "Türkiye ekonomisi son yillardaki ivmesini devam ettiriyor. Ülkemiz, 2022 yilinda yakaladigi yaklasik yüzde 5,6 büyümeyle, G20 ülkeleri arasinda en yüksek 3. büyüme oranini yakaladi. Ihracatçi firma sayimiz 110 binin üzerine çikarken, ihracatimiz ilk kez 250 milyar dolar sinirini geçti. Küresel ekonomideki yavaslamaya ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketine ragmen ekonomimiz 2023 yilinda da güçlü performansina devam etti. Istihdamdan tüketici endeksine kadar deprem sonrasi ortaya koydugumuz seferberlikle ekonomimizin güçlü büyüme politikasina katkilar verilmektedir.”

Cumhurbaskani Erdogan Is Dünyasina Seslendi

Törende Bakan Mus’un ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan is dünyasinin temsilcilerine hitap etti. 79. Genel Kurul münasebetiyle TOBB üyeleriyle bir arada olmaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Erdogan, Genel Kurulun, TOBB, is dünyasi ve ülke için hayirli olmasi temennisinde bulundu. Birligin tüm mensuplarini, Türkiye’nin kalkinmasina, büyümesine, güçlenmesine yaptiklari katkilar dolayisiyla tebrik eden Erdogan, TOBB’da delege olarak 10, 20,30 yil ve üzerinde süresini tamamlayanlari da kutladi.

81 ilde faaliyet gösteren 365 oda ve borsanin tamamini, 1,8 milyona yaklasan üyenin hepsini birer "Alperen" olarak gördüklerini belirten Erdogan, "Sizlerin sahsinda, büyük ve güçlü Türkiye idealine sahip çikan TOBB üyelerine, ülkem ve milletim adina tesekkür ediyorum" diye konustu.

“Basari hikayesini, kamu-özel sektör dayanismasiyla yazdik”

Konusmasinda, "Türkiye’ye hizmet mücadelemizde bugüne kadar hep sizlerle yol yürüdük. Ne yaptiysak beraber yaptik, sirt sirta vererek beraberce basardik" ifadelerini kullanan Cumhurbaskani Erdogan, demokrasiye yönelik tehditlere de beraber gögüs gerdiklerini ve ekonomiyi çökertmeyi amaçlayan saldirilari TOBB üyeleriyle beraber püskürttüklerini kaydederek sunlari söyledi; "Türkiye’yi, tarihinin en büyük yatirim hamleleriyle beraber tanistirdik. Türk ekonomisini her yil ortalama yüzde 5,5 oraninda beraber büyüttük. Milli gelirimizi 236 milyar dolardan 1 trilyon dolar sinirina beraber getirdik. Kisi basi geliri 3 bin 600 dolardan alip, 10 bin 650 dolara beraber yükselttik. Is gücü sayisindaki artisa ragmen istihdami 32 milyona yine beraber ulastirdik. Ihracatimizi 36 milyar dolardan 255 milyar dolara, turist sayimizi 12,8 milyondan 51,5 milyonun üzerine beraber çikardik. Milletimizin 60 yillik hayali olan Türkiye’nin otomobili ’TOGG Projesi’ni, sizlerin de sahiplenmesiyle beraber gerçege dönüstürdük. Son 21 yila damga vuran bu essiz basari hikayesini, kamu-özel sektör dayanismasi içinde hareket ederek beraberce yazdik. Insallah bundan sonra da ayni çizgide yolumuza devam edecegiz. Farkli hesaplarla hareket edenleri asla aramiza sokmayacagiz. Ülkemizin karsilastigi sorunlara, ortak akilla beraber çözüm arayacagiz. Is dünyasiyla, sivil toplumuyla, siyaset kurumuyla el birligi, gönül birligi içinde insallah Türkiye Yüzyili’ni hep beraber insa edecegiz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi üyelerimizin, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da hedeflerimize ulasmamiz noktasinda üzerlerine düsen görevleri en güzel sekilde yerine getireceklerine inaniyorum. Ben sizlerin destegine güveniyorum."

“Refah kayiplarini telafi edecegiz”

Enflasyonun yol açtigi fiyat artislarindan kaynaklanan sikintilardan da söz eden Cumhurbaskani Erdogan, "Toplumumuzun farkli kesimlerinde yasanan refah kayiplarini telafi edecek adimlari atmakta kararliyiz. Vatandasimizi enflasyona ezdirmeme politikamiza siki sikiya bagliyiz. 21 yillik iktidarlarimiz döneminde bundan taviz vermedik. Türk ekonomisinin yillarca basini agritan yüksek enflasyon meselesini tek haneli rakamlara indirerek halkimizi rahatlatan bizdik, yine biz olacagiz" seklinde konustu.

Milletin tüm kesimleri gibi is dünyasinin da beklentilerinin farkinda olduklarini dile getiren Erdogan, simdiye kadar is dünyasinin taleplerine kulak tikamadiklarini, sorunlari görmezden gelmediklerini vurguladi. Konusmasinin sonunda is insanlarindan yatirimlarini daha da arttirmalarini, Türkiye vizyonunun insasina omuz vermelerini isteyen Erdogan, Hizmet Seref Belgesi almaya hak kazanan delegeleri tebrik etti.

Törende, Ticaret Bakani Mehmet Mus ve TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu günün anisina Cumhurbaskani Erdogan’a tablo hediye etti.

Cumhurbaskani Erdogan, Özakalin’la Erzurum’a Selam Gönderdi

Cumhurbaskani Erdogan ve beraberindekiler törenin ardindan TOBB’dan ayrildigi sirada ETSO Yönetim Kurulu Baskani Saim Özakalin’la bir süre ayaküstü sohbet etti. Cumhurbaskani Erdogan Baskan Özakalin’a, Erzurum’a ve Erzurum is dünyasina selamini iletmesini istedi. Baskan Özakalin törene katilan Ticaret Bakani Mehmet Mus, eski TBMM Baskani ve son Basbakan Binali Yildirim’la da görüsme imkani buldu.

ETSO, TOGG Kurasinda En Sansli Oda Oldu

TOBB’daki Hizmet Seref Belgesi Takdim Töreni’nin sonunda Türkiye’nin otomobili TOGG’dan almak için TOBB araciligiyla talepte bulunan Oda ve Borsalar için kura çekimi yapildi. TOBB yetkilileri kura çekiminin ardindan ilk olarak 16 aracin teslim edilecegi ve belirlenen siraya göre diger oda ve borsalara da daha sonra teslimatlarin yapilacagi belirtildi.

Kura çekiminde ETSO Yönetim Kurulu Baskani Saim Özakalin birinci sirayi çekerek, ETSO’nun adini TOGG kurasinin en sanli odasi olarak ilk siraya yazdirdi. TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’nun Özakalin’i tebrik ettigi ve hayirli olsun temennisinde bulundugu kura çekiminde, Erzurum Ticaret Borsasi (ETB) Yönetim Kurulu Baskani Hakan Oral da 11. sirayi çekerek Erzurum’a ikinci TOGG’un gelmesini sagladi. Kura çekiminin sonunda TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu ilk 16 aracin sahibi olan oda ve borsa baskanlarina içerisinde nazar boncugu ve ruhsat kabi bulunan bir set hediye etti.

Törene katilan diger Oda ve Borsa Baskanlari da talihli oda ve borsa baskanlarini tebrik ederek hayirli olsun dileginde bulundular.

ETSO heyeti bugün gerçeklestirilecek TOBB Genel Kurulu’nda yeni yönetim için oy kullanacak.

Özakalin; “Gündemimiz belli, sonuca ulasmak için çalisiyoruz”

TOBB Genel Kurulu ve TOGG’la ilgili düsüncelerini dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Baskani Saim Özakalin, “Türk is aleminin güçlü bir sekilde temsil edildigi TOBB’un 79. Genel Kurulu ülkemize ve camiamiza hayirli olsun. Törene tesrifleriyle reel sektöre verdigi ehemmiyeti bir kez daha gösteren Sayin Cumhurbaskanimizin da ifade ettigi gibi artik yeni dönemde ekonomiye yönelmemiz, daha fazla üretmeye, istihdama ve ihracata odaklanmamiz gerekiyor. Ayni sekilde Erzurum özelinde de zaten is dünyamizin gündemi belli, sonuca ulasmak için çalisiyoruz. 6. Tesvik Bölgesi kapsamina alinmamiz basta olmak üzere 2. OSB’nin genisletilmesi, yatirimcilarimizin taleplerinin karsilanmasi ve bütün sektörlerde yasanan sikintilarin çözümü için el birligi ve istisareyle mesai harcamaya devam edecegiz.”dedi.

Özakalin, TOGG çekilisinde ilk siranin ETSO’ya çikmasiyla ilgili de; “Oda olarak milli projemize imkanlarimiz ölçüsünde destek vermek amaciyla bir talepte bulunmustuk. Kura çekiminde 1 numarayi çekmek bizim için de sürpriz oldu. Ticaret Borsamiz da 11. sirayi çekerek ikinci TOGG’un sehrimize gelmesini sagladi. Oda ve Borsamiza ve sehrimize hayirli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA