Minik Ögrenciler Kur'an-I Kerimi Ögrenmenin Sevincini Yasadi

Antalya’nin Korkuteli ilçesinde 4-6 yas grubu Kur’an Kursu ögrencileri için “Kur’an Okuma ve Taç Giyme Merasimi” düzenledi.

Minik Ögrenciler Kur'an-I Kerimi Ögrenmenin Sevincini Yasadi


Korkuteli Nazli Irfan Önal Imam Hatip Ortaokulunda 2022-2023 egitim ögretim yilinda Korkuteli Müftülügüne bagli faaliyet gösteren 4-6 yas grubu Kur’an Kursu ögrencileri için “Kur’an Okuma ve Taç Giyme Merasimi” düzenledi.

Minik ögrenciler Kur’an-i Kerimi ögrenmenin hakli sevincini yasadi. Minikler yil sonu gösterisinde yil boyunca ögrendiklerini sergileyerek büyük begeni topladi. Programin açilis konusmasini yapan Korkuteli Müftüsü Mustafa Kizmaz, Kur’an Kursu ögrencilerinin böyle bir program hazirlamalarindan duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Diyanet Isleri Baskanliginin talimatlari hedefinde baslattigimiz 4-6 yas grubu için ilçemizde siniflar açtik. Çocuklarimizin en temelden alacaklari egitim onlarda kalici olacaktir. Çocuklarinizin kalplerinin Allah ve Peygamber sevgisiyle, imanla dolmasina dikkat etmeliyiz. Mutlulugu saglayan en önemli unsur saglam ve köklü din duygusudur" dedi.



"En iyi sekilde egitim ve ögretimlerini gerçeklestirmenin gayreti içindeyiz"

Kizmaz, konusmasini su sözlerle tamamladi: "Gerçekten çocuklarimizin mutlulugunu, hayatla barisik olmasini istiyorsak onlara iyi bir miras degil, iyi bir manevi dini egitim vermeliyiz. Çocuklarimizi bize emanet ettiniz biz de çocuklarimizin en iyi sekilde egitim ve ögretimlerini gerçeklestirmenin gayreti içindeyiz. Yil boyunca yavrularimizi hazirlayan bu güzel güne kavusmamiza vesile olan basta okul müdürümüz Sayin Süleyman Karacaya, büyük emek vererek çocuklarimiza Allah kelamini sevdiren ve ögreten Kur’an kursu hocalarimiz Kübra Çaglayan ve Defne Sarigül’e, onlardan destegini hiçbir zaman esirgemeyen kiymetli velilerimize tesekkür ediyorum. Bizler Allah’in rizasini almak istiyoruz. Buna vesile olan hepinizden Allah razi olsun."

"Okul olarak hedefimiz her zaman en iyiye ulasmak oldu"

Nazli Irfan Önal Imam Hatip Ortaokulu Müdürü Süleyman Karaca, konusmasinda “Egitim her kademede ve hayatin her alaninda oldukça önemlidir. Okulumuzun akademik olarak gösterdigi basarilar bizleri her zaman mutlu etmistir. Geçen sene yapilan LGS’de ilçe birincisi olan ögrencimiz ve birçok proje okuluna yerlesen ögrencilerimiz gögsümüzü kabartti. Okul olarak hedefimiz her zaman en iyiye ulasmak oldu. Bugün de 4-6 yas ögrencilerimizin yüce kitabimiz Kur’an-i Kerim’i ögrenerek saglam bir temelle egitim hayatlarina basladiklarini görmek gurur verici" dedi.

Programin sonunda ögrencilere ögretmenleri Kübra Çaglayan ve Defne Sarigül tarafindan basari belgeleri takdim edilerek taç giyme merasimi yapildi. Misafirler için yapilan ikram ile program son buldu.
Kaynak: İHA