Koçarli'da Vatandaslar Saganak Yagisa Karsi Anonsla Uyarildi

Aydin’in Koçarli ilçesinde geçtigimiz günlerde yasanan sel felaketi sonrasinda yeniden baslayan siddetli saganak yagis dolayisiyla vatandaslara belediye tarafindan anons ile uyari yapilarak dikkatli ve duyarli olunmasi istendi.

Koçarli'da Vatandaslar Saganak Yagisa Karsi Anonsla Uyarildi


Aydin’in Koçarli, Germencik, Karacasu ve Nazilli ilçelerinde geçtigimiz günlerde aniden bastiran yaz yagmuru sele dönüstü. Koçarli ilçesine bagli kirsal Güdüslü ve Yeniköy Mahallelerinde onlarca evi su basti. Yagislarin lokal olarak en etkili oldugu bölgelerin basinda gelen Güdüslü ve Yeniköy’de evlerin içi göle dönerken, dere kenarinda olan tarim arazileri de sel sulari altinda kaldi. Güdüslü Mahallesi içinde bulunan bir köprü yikildi, su basan ev ve sokaklarda çalisma baslatildi. Yeniköy’de ise bazi evlerin duvarlari göçerken pek çok eve de sele dönüsen yagmur sulari basti. Bölgede normal hayata dönmek için çalismalar sürerken, Yeniköy Mahallesi’nde bir gün arayla kendini yeniden gösteren yogun yagis ikinci bir sele neden oldu. Bir anda bastiran saganak yagisla olusan sel sulari mahalle içini göle döndürürken, bazi ev ve is yerlerinde su baskinlari yasandi.

Koçarli Belediyesi anons ile uyardi

Meteorolojiden yapilan son degerlendirmelere göre gök gürültülü saganak yagislarin hafta basina kadar sürecegi belirtildi. Ögleden sonra Koçarli’da yeniden etkisini gösteren saganak yagis vatandaslari zor durumda birakti. Bazi vatandaslar yagmura hazirliksiz yakalanarak islanmaktan kurtulamadi. Koçarli Belediyesi ekipleri ilçe merkezindeki anons sistemi ile yaptiklari uyarida, "Ilçemizde meydana gelen yagislardan dolayi tüm vatandaslarimizin ani su baskinlarina karsi dikkatli olmalari önemle rica olunur" ifadelerini kullanarak vatandaslardan tedbirli ve duyarli olmalarini istedi.
Kaynak: İHA