Hitit Üniversitesi, Arçelik Ile Ortak AR-GE Çalismalari Yürütüyor

Hitit Üniversitesi, ünlü beyaz esya markalari arasinda yer alan Arçelik A.S. ile ortak arastirma-gelistirme çalismalari yürütüyor.

Hitit Üniversitesi, Arçelik Ile Ortak AR-GE Çalismalari Yürütüyor
Makine ve Imalat Teknolojileri alaninda ihtisaslasan Hitit Üniversitesi, misyon odaklari arasinda yer alan savunma, saglik ve gida teknolojilerine yönelik çalismalarini sürdürüyor. Çok sayida bölgesel ve ulusal firma ile arastirma-gelistirme çalismalari yürüten Hitit Üniversitesi, ortak proje gelistirdigi firmalara bir yenisini daha ekledi. Hitit Üniversitesi ve Arçelik A.S. ile ürünlerin daha verimli tasarlanmasi için ortak çalismalar gerçeklestiriyor.

Hitit Üniversitesi Ögretim Elemani Ögr. Gör. Dr. Hakan Apaydin, Arçelik A.S. bünyesinde yürütülen Ar-Ge projelerine Hitit Üniversitesi olarak katki sagladiklarini ifade ederek, “Makine ve imalat teknolojileri alaninda ihtisaslasan üniversite olarak bilgi birikimimizi dünya markalarindan biri olan Arçelik A.S. ile paylasiyoruz. Amacimiz tasarlanan ürünlerin daha verimli olmasini saglamak ve tüketici memnuniyetinin daha da yükseltmek. Proje tamamlandiginda, Hitit Üniversitesinin katkilariyla gelistirilen ürünler kullanima sunulmus olacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA